Almanya öğrenci heyetinden HÜDA PAR'a ziyaret

Almanya öğrenci heyetinden HÜDA PAR'a ziyaret

​HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Diyarbakır’a gelen Almanya öğrenci heyetini kabul etti.

Ticari amaçlı bilgi-kültür-siyaset konularında turistik turlar düzenleyen Almanya öğrenci heyeti, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Öğrenci heyeti, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu tarafından kabul edildi.

Merkezi Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Al-Sharq Reisen GmbH şirketinin seyyahi katılımcıları; Christoph Dinkelacker, Katharina Stöckmann, Stefanie Maurer, Michael Scherer, Josef Schimcko, Nicole Licht, Sanrdra Handke, Eva Münch ve Simöhnke Roy’dan oluşan heyet, çeşitli konularda Tanrıkulu’na sorular yöneltti.

İç ve dış gündeme ilişkin konular hakkında HÜDA PAR’ın görüşlerini dile getiren Tanrıkulu, başta Kürt meselesi olmak üzere, HÜDA PAR’ın IKBY referandumundaki tavrı, 2013 yılında Mısır’da yapılan askeri darbenin sonuçları, HÜDA PAR’ın kadına bakış açısı ve inanç özgürlüğü konularında dikkat çeken mesajlar verdi.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Tanrıkulu, Türkiye ve dünya siyasetiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

25 Eylül 2017 yılında IKBY’de yapılan bağımsızlık referandumuna bütün risklere rağmen destek verdiklerini söyleyen Tanrıkulu, referandumun temel bir insani hak olduğunu, Kürtlerin geleceği noktasında önemli bir adım olduğuna dair HÜDA PAR’ın duruşunu dile getirdi.

Kürtlerin genel anlamda istedikleri en önemli hususlardan birincisinin, halk ve millet olarak tanınmaları, ikincisinin ise anadilde eğitim ve öğretim olduğuna vurgu yapan Tanrıkulu, bu hakların verilmesi ve Kürt meselesinin adalet temelli çözülmesi noktasında en üst düzeyde bu hususları dile getirdiklerini söyledi.

2013 yılında Mısır’da yapılan askeri darbenin sonuçları üzerinden HÜDA PAR’ın düşüncelerini soran heyete cevap veren Tanrıkulu, Mısır’daki zulümlerin ve haksız bir şekilde yakalanan, cezaevine atılan veya mağdur edilen onbinlerce insanın tekrar özgürlüklerine kavuşturulması için askeri cuntaya baskı yapılması gerektiğini kaydetti.

Heyetin, farklı inanç gruplarına/mensuplarına karşı HÜDA PAR’ın tutumunu ve düşüncelerini sorması üzerine Tanrıkulu, farklı inanç gruplarının biribirlerine karşı saygılı bir şekilde hayatlarını idame etmeleri gerektiğini, hiçbir grubun veya devletin; yasal ve yasal olmadan inancını yaşamak isteyenlere baskı yapmalarının zulüm olduğunu söyleyerek, bütün meselelere adalet penceresinden baktıklarını dile getirdi.

Emperyalist ülkelerin kendi çıkarları uğruna farklı inanç gruplarını birbirine karşı çatıştırarak savaşlar çıkardığına dikkatleri çeken Tanrıkulu, insani olarak ortak noktalarımızın olduğunu, dolayısıyla bu ortak noktalarda buluşarak, bu dünyanın yaşanılabilir bir dünya olabilmesi için huzur, barış ve kardeşçe herkesin yaşaması gerektiğinin altını çizdi.

Tanrıkulu, son olarak bu ziyaretlerinden ötürü heyete teşekkürlerini iletti.

Kendilerini gayet rahat bir ortamda hissettiklerini söyleyen Almanya öğrenci heyeti de, HÜDA PAR'a kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, Mısır’dan getirdikleri hurmayı Tanrıkulu’na ikram etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler