Almanya’dan Diyarbakır’a uzanan gönüllü turizm elçiliği

Almanya’dan Diyarbakır’a uzanan gönüllü turizm elçiliği

Almanya’da verilen Diyarbakır’ın tanıtım konferansından etkilenerek Diyarbakır’a gelen Akkaya ailesi, Avrupa’da gönüllü turizm elçisi olacağını dile getirdi.

40 yıl önce Ardahan’dan Almanya’ya işçi olarak giden Güral Akkaya, Diyarbakır’ın tanıtım konferansından etkilenerek ailesiyle beraber Diyarbakır’a geldi. Karşılaştığı misafirperverlikten etkilenen Akkaya, Diyarbakır’ın Avrupa’da ve dünyada gönüllü turizm elçisi olacağını belirtti.

Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammed Akar’ın Köln’de verdiği konferanslardan etkilenerek ailesiyle birlikte Diyarbakır’a gelen Akkaya ailesi, Bağlar Belediyesi tarafından misafir edildi.

Kentin tarihi yerlerini gezen ve bir hayli etkilenen Akkaya ailesi, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından ağırlandı. Bağlar Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla kentin tarihi yerlerini gezen gurbetçi aile, karşılaştığı olumlu tablo ve halkın misafirperverliği karşısında kentten olumlu izlenimlerle ayrıldı.

"Bu kadim kentin fahri hemşerisi olacağım"

Gördüğü misafirperverlik, kentin tarihi ve modern görüntüsü karşısında hayranlığını dile getiren Akkaya, "Daha önce Diyarbakır hakkında olumsuz bir bakış açımız vardı. Gelip gördükten sonra böyle olmadığını anladım. Diyarbakır’dan kendime ev alacağım ve bundan sonra bu kadim kentin fahri hemşerisi olacağım." dedi.

Akkaya," "Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ı çok beğendim. İmkânlarım ölçüsünde bu şehre sürekli gidip gelmeye çalışacağım. Gelmeden önce Diyarbakır hakkında birçok olumsuz görüşler belirtmiştiler. Geldim ve bu şehrin ne kadar güvenli ve modern bir şehir olduğunu gördüm. Artık bende bu şehrin tanıtım elçisiyim, gittiğim her yerde buranın güzelliklerini anlatacağım. Ailemle, çocuklarımla birlikte Avrupa’da ve yurt dışında Diyarbakır’ı anlatacağım." diye konuştu.

Beyoğlu’ndan aileye plaket ve Diyarbakır’a davet

Akkaya ailesini makamında ağırlayan Beyoğlu, ziyaretin sonunda Diyarbakır halkı adına Güral Akkaya’ya plaket takdim etti.

Beyoğlu, tarih ve medeniyet kenti olan Diyarbakır’la ilgili olumsuz algıları kırmak için çaba gösterdiklerini belirterek, "Sevgi ve kardeşliğin simgesi olan kentimizi görmek isteyen bu değerli ailemizi ağırlamaktan onur duyduk. Dünyanın her yerindeki insanları Diyarbakır’ı görmeye davet ediyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler