Amerika'dan Irak'a yaptırım tehdidi

Amerika'dan Irak'a yaptırım tehdidi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu'dan sorumlu Bakan Yardımcısı Joey Hood, Irak'ın S-400 hava savunma sistemini alması durumunda ABD'nin yaptırım uygulayabileceğini söyledi.

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü'nde konuyla ilgili konuşan Bakan Yardımcısı Hood, "S-400 alımı olası yaptırımları tetikler. Bu yüzden muhataplarımıza bu alımı yapmamayı tavsiye ediyoruz." tehdidinde bulundu.

Irak'ta devam eden protestoları desteklediklerini ve protestocuların başarılı olmasını umduklarını belirten Hood, "Onların reform çağrılarına destek veriyoruz. Umarız Irak yönetimi protestolara kulak verir. Protestocuların politik anlamda her zaman bizimle hemfikir olmayabilir, ama ABD ile daha yakın ilişkilerin kurulması gerektiği konusunda görüşümüze katılacaklarını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Hood, "ABD askeri güçlerin ülkeden çıkması yönünde oy kullanılırsa koalisyon güçleri de bizi takip eder, hemen ardımızdan yatırımcılar da çıkar, domino etkisi olur. Sonra da muhtemelen IŞİD geri döner." diyerek üstü kapalı tehditlerde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler