Anadolu Gençlik Derneği Aksaray’dan bin öğrenci ile Çanakkale’ye gitti

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray’dan bin öğrenci ile Çanakkale’ye gitti

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını topraklarında kutlamak amacı ile Çanakkale gezisi düzenlendi. Bin kişinin katıldığı gezi için 18 otobüsle yola çıkıldı.

Çanakkale’ye gitmek için Aksaray Ulu Cami önünde toplanan ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu kalabalık, yola çıkılmadan önce Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Ayrıca öğrencileri uğurlamak için aileleri de orada hazır bulundu. Ailelerin yapılan bu organizasyondan oldukça memnun oldukları gözlendi.

Burada kısa bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Aksaray şubesi başkanı Sait Çelebi, “Bu gün tam 100 yıl önce atılan tohumların yeşerdiğini, çimlendiğini, ağaç olduğunu ve meyvaya durduğunu görüyoruz. Aksaray'ımızdan da 18 otobüs ve bine yakın öğrenci ile Çanakkale zaferinin 100. yıldönümünü kutlayacağız.

100 yıl önce bu topraklar üzerinde hesap kitap yapanlar, farklı emeller peşine düşenler başaramadılar. 100 yıldır da hem içerden, hem dışarıdan Çanakkale’yi tekrar geçmeye çalışıyorlar. Ve bu tablo Aksaray'ımızdan bine yakın ve ülkemizden de 250 bine yakın gencimizle bunların bu hesaplarının tekrar boşa çıkacağını göstereceğiz.” dedi.

Çelebi, konuşmasının devamında ise,  “100. yıldönümünde Çanakkale’de şehitleri anmak istediklerini söyleyerek, "100 yıl önce bu topraklar için dedelerimiz nasıl canlarını feda etmişse bugün yine aynı topraklar için 250 bin gencini feda etmeye hazırdır." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından toplanan öğrenciler, otobüslere binerek yola çıktı.İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.