Anadolu Leoparı iki ayrı bölgede görüntülendi

Anadolu Leoparı iki ayrı bölgede görüntülendi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, iki ayrı bölgede Anadolu Leoparı'nın görüntülendiğini duyurdu.

Kirişci, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Leoparı'nın görüntülerinin foto kapana yansıdığını belirtti.

Bakan Kirişci, "Anadolu Leoparı iki ayrı bölgemizde yeniden görüntülendi. İzini sürmeye, heyecanla yolunu gözlemeye devam edeceğiz. Bu kadim topraklar ilelebet yurdu, heybeti daim olsun." ifadelerini kullandı.

En son Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde görülen Anadolu Leoparı çobanlar tarafından öldürülmüştü.

Oldukça zor bir alan olan yaban hayatıyla ile ilgili çalışmalar, teknolojinin gelişmesiyle fotokapanlardan da yararlanılarak yürütülüyor. Ülke genelinde doğaya yerleştirilen yaklaşık 3 bin fotokapan ile gerçekleştirilen çalışmalarda, yaban hayvanları, insan faktöründen mümkün olduğunca az etkileniyor, elde edilen verilerin doğruluk ve güvenilirlik oranı da yükseliyor.

Fotokapan çalışmalarıyla türlerin yayılış alanları, popülasyon dinamikleri, popülasyon yoğunlukları, bireylerin teşhisi gibi bilgiler, kesin verilerle ortaya konulabiliyor. Nesli tehlike altında olan ve "Anadolu parsı" da denilen Anadolu leoparının izi de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından son yıllarda doğaya yerleştirilen fotokapanlarla sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.