Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Taşkın: “Düzenleme hayal kırıklığı yarattı”

Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Taşkın: “Düzenleme hayal kırıklığı yarattı”

Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığınca resmi gazete de yayınlanan döner sermaye ek ödeme düzenlemesinin adil olmadığını ve hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personele ek ödeme yapılmasına dair yönetmelik yayınlandı. Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığınca resmi gazete de yayınlanan döner sermaye ek ödeme düzenlemesinin adil olmadığını ve hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Genel Başkan Taşkın, herkesi memnun edecek bir düzenlemeden yana olduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık çalışanları umutla bu düzenlemeyi bekliyordu. İçinden geçtiğimiz sürecin ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu kimse tahmin edemez. Sağlık Bakanlığının bunu dikkate alarak adil ve tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir düzenleme yapması bekleniyordu ama maalesef beklendiği gibi olmadı ve tüm sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu bir kez daha bozuldu. Genelge maddelerini incelediğimiz zaman haksızlığa neden olan, çalışanların moralini bozan maddeler görüyoruz. Haksızlığa ve adaletsizliğe neden olan bu karara karşı çıkıyoruz ve kabul etmiyoruz. Zira bu kararda çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olan maddeler var. Bunun yerine doğrudan maaşlara yansıtılacak bir ödeme şeklinin daha adil olacağını düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu düzenlemeyi yeniden gözden geçirmeli ve daha adil, daha eşitlikçi ve tüm çalışanları memnun edecek bir düzenleme yapmalıdır.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler