Ankaralılar: "İslam'ın kutsallarına hakaret kabul edilemez"

Ankaralılar: "İslam'ın kutsallarına hakaret kabul edilemez"

İsveç, Norveç ve birçok ülkede Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar ve Charlie Hebdo adlı alçak derginin Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hakaret içerikli karikatür yayınlayacağını açıklamasına Ankara'daki vatandaşlar tepki gösterdi.

Vatandaşlar, kimi Avrupa ülkelerinde son yıllarda Kur'an-ı Kerim'in yırtılarak yerlere atılmasına ve Charlie Hebdo adlı alçak derginin Peygamber Efendimize yönelik hakaret içerikli karikatür alçaklığına sert tepki gösterdi.

İslam kutsallarına saldırıların Müslümanların dağınıklığından kaynaklandığını ifade eden vatandaşlar, saldırılardaki hedefin İslam ve Müslümanlar olduğuna dikkat çekerek tüm Müslümanları birlik olmaya çağırdılar.

"İslam'ın kutsallarına hakaret kabul edilemez" diyen vatandaşlar, İslam ümmetinin bu gibi saldırılardan ders çıkarıp, vahdet içerisinde hareket etmesi gerektiğini aktardılar.

"Müslümanlar olarak tepkimizi göstermemiz gerekir"

Peygamber Efendimiz ve Kur'an-ı Kerim biz Müslümanların kutsalı olduğuna dikkat çeken Mustafa Gülenç, "Yapılanlar ifade özgürlüğü kapsamına alınamaz, öyle bir şey yok. Müslümanlar olarak bu saldırılara karşı mücadele etmemiz gerekir. Bütün dünya Müslümanları birlik olarak bu alçaklara tepkimizi göstermemiz gerekir." dedi.

"İslam alemi bu saldırılara sesiz kalmamalıdır"

Yapılan hakaretlere "ifade özgürlüğü" denmesine tepki gösteren vatandaşlardan Aysel Yılmaz, "Acaba kendilerine böylesi bir saldırı olduğunda ifade özgürlüğü diyebiliyorlar mı? diye sormak gerekir. İnternette Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları gördüğümde içim acıdı. Bu saldırılara karşı bireysel olarak da devlet olarak da tepki göstermeliyiz. İslam alemi bu saldırılara sesiz kalmamalıdır." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar bir olamadığı için gayri Müslimler bu saldırıları yapıyor"

Bu sefillerin İslam kutsallarına olan hassasiyetimizi bilmediklerini dile getiren vatandaşlardan Sabri Tüzer, "Kutsallarımıza yapılan hakaret ve saldırıları kınıyorum. Devlet olarak da bireysel olarak da bunu protesto etmemiz gerekir. Müslümanlar bir olamadığı için gayri Müslimler bu saldırıları yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu saldırıları ve hakareti yapanlar birer terbiyesiz ve pisliktirler"

Müslümanlar olarak Hristiyanların kutsallarına karışmadığımızı belirten Cemalettin Kanı, "Bu saldırıları ve hakareti yapanlar terbiyesiz ve pisliktirler. Bu duruma tepki gösterilmeli ama nasıl gösterilecek? İçimizde gâvur çok. Toplumlar içeriden yıkılır, dışarıdan kimse kimseye bir şey yapamaz. İçimizdeki hainler olduğu müddetçe ne yaparsan yap Türkiye böyle gelmiş böyle gider." ifadelerine yer verdi.

"Bizler, İslamiyet'i her zaman dimdik ayakta tutmalıyız"

İslam'a hakaret edenlere karşı olduğunu dile getiren vatandaşlardan Ali Pekyürek ise, şu ifadeleri kullandı:

İslamiyet olmazsa her şey eksik olur. Bunun için Kur'an-ı Kerim'e her zaman saygımız var. Yapılan saldırı ve hakaretleri kınamalıyız. Gayrimüslim devletler, İslamiyet'i hiç istemiyor. Bizler her zaman İslamiyet'i dimdik ayakta tutmalıyız. Vatandaşlarımızın kendilerine gelmeleri lazım.

"Kur'an-ı Kerim İslam aleminin kitabı ve kutsalıdır"

Yapılan saldırıları lanetlediğini söyleyen vatandaşlardan Mustafa Onuk, "Kur'an-ı Kerim, İslam aleminin kitabı ve kutsalıdır. İslam kutsallarını elimizden geldiğince korumalıyız. Müslümanlar olarak birlik olmalıyız. Hepimizin kitabı Kur'an'dır Bu yüzden bir olmalıyız. Tepki olarak Fransa mallarını boykot etmeliyiz." dedi.

"Devlet olarak yaptırım yapmamız gerekiyor"

"Yapılan hakaret ve saldırılar ifade özgürlüğü olamaz" diyen Mustafa Ormancı, "Müslümanlar olarak önce hükümetin karşı çıkması gerekiyor. Meclisin karşı çıkması gerekiyor. Sonra halkında gerekeni yapması lazım. Onlar kutsallarımıza hakaret etti diye bizlerde onların kutsallarına hakaret etmemeliyiz. Bizim dinimizde bir başka dine hakaret etmek yoktur. Devlet olarak yaptırım yapmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

"Peygamber Efendimize kim hakaret ederse onu düşman olarak görüyoruz"

Yaklaşık 2 senedir Ankara'da yaşayan Somalili Sedem Muhammed, "Bana göre yapılanlar çok kötü. Onların fikir özgürlüğü dediği şeyler doğru değildir. Peygamber Efendimize kim hakaret ederse onu düşman olarak görüyoruz. Biz Müslümanlar, Peygamber Efendimizin sünnetini yeterince takip etmiyoruz. Avrupa ülkeleri Peygamberimizin güzel ahlakını bilmiyorlar. Peygamber Efendimizin sünnetini yaşayarak başka insanlara aktarmamız gerekiyor. Onların yaptığı hakaretler gibi bizde onların kutsallarına hakaret edemeyiz. Onlara karşı bizler Peygamber Efendimizin sünnetini yaşamalıyız." diyerek Avrupa'nın insanlığı Müslümanlardan öğrenmesi gerektiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.