Anneler: Kar da yağmur da yağsa nöbetimizi sürdüreceğiz

Anneler: Kar da yağmur da yağsa nöbetimizi sürdüreceğiz

HDP tarafından çocukları dağa kaçırıldığı için Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anneler; kar da yağsa, yağmur da yağsa davalarından vazgeçmeyeceklerini söylediler.

Havalar soğumasına rağmen HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anneler, kaçırılan çocuklarının kendilerine teslim edilmediği sürece nöbeti sonlandırmayacaklarını belirterek hava şartları ne olursa olsun davalarından vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Hava sıcaklığının gündüzleri 15-16 dereceye düştüğü Diyarbakır'da tüm hava koşullarına rağmen evlat nöbetini devam ettiren annelerden, kaçırılan Mekiye Kaya'nın annesi Hüsnüye Kaya karlı veya yağmurlu havada gerekirse çadırda kalacağını ama bir an olsun davasından vazgeçmeyeceğini belirtti.

Kaya, "Kar da yağsa, yağmur da yağsa biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz ve çadırda yaşayacağız. Çocuklarımız için burada kalıyoruz ve bize teslim edinceye kadar buradan kalkmayacağız. Tüm dünyadan destek bekliyoruz. Gelsinler buraya, bize destek olsunlar. Yabancı devletler de arkamızda olsunlar, bize destek olsunlar ki çocuklarımız gelsin." dedi.

"Çocuklarımız gâvurların elinde"

Her gün tehdit edildiğini söyleyen Kaya, "Çocuklarımız gâvurların eline düşmüş ve biz de düşmanlarımızın kapısında durmuşuz. Bizi her gün tehdit ediyorlar. Bize 'buradan gidin, siz eşkıyasınız' diyorlar. Hayır, biz eşkıya değiliz, onlar eşkıyadır ve çocuklarımızı götürmüşler. Kızımı bir ay boyunca burada saklamışlar, sonra Suriye'ye götürmüşler ve PKK'nin elindedir." ifadelerini kullandı.

Destek çağrısında bulunan Kaya, "Milletvekilinden Cumhurbaşkanına tüm dünyaya sesleniyorum; bize destek olsunlar ve çocuğumuzu getirsinler. Çocuğumuz için burada oturmuşuz ve gelmeden de buradan kalkmayacağız. Taş da yağarsa biz buradan kalkmayacağız. Psikolojimiz bozuldu, gözümüzden kanlar akıyor. Benim yaşım bitmiş, kızım gelsin hayatını yaşasın. Çocuğumu götüren benim düşmanımdır." şeklinde konuştu.

"Ölene kadar buradan kalkmayacağım"

2 aydan bu yana evlat nöbeti tutan, kaçırılan Er Müslüm Altıntaş'ın annesi Songül Altıntaş, "Buraya geleli 2 ay oldu ve halen buradayız. PKK'dan çocuğumu istiyorum. PKK'nın canı ne zaman isteyecek ve çocuğumuzu bırakacak. Kış geldi, havalar soğudu, yağmur yağdı ve yarın kar da yağacak. PKK'nın vicdanı varsa çocuğumuzu bıraksın. Ne zaman insafa gelecek." diye sitem etti.

PKK'den sadece çocuğunu istediğini deklare eden Altıntaş, "Benim çocuğumu yerin altında tutuyorlar, buna hiçbir hakları yoktur. Biran önce evladımın bana verilmesini istiyorum. Kar da yağsa sonuna kadar buradayız. Buradan, evladım gelinceye, hatta ölene kadar buradan kalkmayacağım. Ne yağarsa yağsın, buradayız. Bize başka çare bırakmadılar. Bize evladımızı versinler buradan gidelim. İçimizi zaten acılar yakmış." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler