Annelere destekler 11'inci gününde devam ediyor

Annelere destekler 11'inci gününde devam ediyor

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde eylem yapan ailelere destekler devam ediyor.

Çocukları HDP/PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesi ile HDP önünde eylemlerini sürdüren annelere, Türkiye'nin her tarafından destek ziyaretleri devam ediyor.

Sabah saatlerinde 11'inci günde oturma eylemine başlayan annelere birçok ilden STK temsilcilerinden ziyaretleri devam etti.

Gaziantep'ten 15 kişilik bir heyetle gelen STK temsilcileri annelerin eylemlerine destek verdiklerini söylediler. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Şube Başkanı Ahmet Gök, "Çocukları kandırılıp, kaçırılan annelerin feryadını duyarak onlara destek olduğumuzu söylemek üzere geldik. Bütün Gaziantep'in annelerin yanlarında olduğunu haykırmaya geldik. İnşallah annelerin bu feryadı PKK'yi bitirecek. Diğer örgütleri de bitirecek. Buna yürekten inanıyoruz. Bu coğrafyanın ana unsurları Araplar, Kürtler ve Türklerdir. Burada PKK gibi örgütleri ortaya sürerek kardeş kavgası çıkarmaya çalıştılar yıllarca. Halen buna devam ediyorlar. Bizler bunun çözümü olarak bin 400 yıllık İslam kardeşliğine dönmek mecburiyetindeyiz. Marksist, Leninist bir örgüt olan PKK, Müslüman Kürt halkını idare edemez." dedi.

Annelerin oturma eylemine destek veren diğer bir STK ise Anadolu Yayıncılar Derneği. Dernek, ziyaretinde Kürtçe, Türkçe, Arapça, İngilizce "Artık yeter analar ağlamasın" mesajını verdiler.

"Diyarbakır bu kez annelerin onurlu ve haklı direnişiyle gündemde yer alıyor"

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, ailelerin çocuklarının dağa götürenlerin çocuklarının lüks içinde yaşadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Annelerimizin buraya gelerek bekleyişleri tamamen sivil bir eylemdir. Canlarına tak eden, artık yeter diyen ailelerin kendi iradeleri ile doğal seyrinde gelişmiştir. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Burada bir hak arama, burada bir hayatı sorgulama durumu yaşanmaktadır. Çünkü aileler, başkasının çocuklarını dağa gönderenlerin, neden kendi çocuklarını özel okullarda okuttuklarını, neden lüks içinde yaşadıklarını sorgulamaktadır. Tarih boyunca önemli bir noktada yer alan Diyarbakır bu kez annelerin onurlu ve haklı direnişiyle gündemde yer alıyor. Kürt anneleri PKK'ya HDP'ye 'ÊDİ BESE' yeter artık demektedir. Bu serzeniş annelerde bıçağın kemiğe dayandığının en büyük göstergesidir."

Afyonkarahisar'dan gelen grup adına açıklama yapan eski Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, "Arzın merkezi Diyarbakır. Feryadın, anaların beddualarının gökyüzüne erdiği yer Diyarbakır. Dolayısıyla arzın merkezi burası. Bu ateş sadece çocukları götürenleri değil, bu işe seyirci kalanları da bütün dünyayı da yakar." şeklinde konuştu.

İsmailağa İlim Hizmet Yaşatma Derneği Başkanı Recep Konuk, "Bu direnişle çocukları geri getirecek. Geri gelmeseler bile bu hain örgüte Peygamber yuvalarından, bu medrese yataklarından dağa hiçbir gencimiz katılmayacak." ifadelerini kullandı.

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş ise, "Bu anneler çocuklarını Allah'a layık bir kul, Peygambere layık bir ümmet, devletine, milletine hadim yani hizmetkar bir insan olsun diye yetiştirir. Bunun içinde elinden gelen gayreti gösterir. Ve hiçbir zaman bir anne evladını yasa dışı silahlı silahsız örgütlerin içine katılıp da, insanlara silah sıkan, katliamlara çanak tutan veya sebep olan insanlar haline gelmesini istemez." diye konuştu.

Desteklerini belirtmek üzere anneleri ziyaret eden Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan, çocukları dağa çıkarılan ailelerin durumunun bir insani mesele olduğunu ve insanları kurtarma derdinde olduklarını belirttiklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler