Antalya, Mersin, Niğde ve Konya’da eğitime kar engelli

Antalya, Mersin, Niğde ve Konya’da eğitime kar engelli

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya ve Niğde’nin bazı ilçeleri, Antalya’nın Alanya ile Mersin'in Mut ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya’nın merkez ilçeleriyle birlikte 14 ilçesi, Niğde’nin 3 ilçesi, Antalya’nın Alanya ile Mersin'in Mut ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Bakanlığın resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, Antalya'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Alanya ilçesinde taşımalı eğitimin yapıldığı Mahmutseydı Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve ortaokulu, Güzelbağ İlkokulu ve ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve ortaokulu ve Dereköy İlkokulu ve ortaokulu, Tınlar İlkokulu ve ortaokulunda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Mersin'in Mut ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, Niğde'de ise kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ile Çiftlik, Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde okullar bugün tatil edildiği kaydedildi.

Konya’da da  yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Selçuklu, Karatay ve Meram ile Ereğli, Akören, Çumra, Hadim, Halkapınar, Taşkent, Hüyük, Derbent, Seydişehir, Beyşehir ve Akşehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitimi bugün ara verildiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler