AP üyesi Zdechovski'den "evlat nöbetindeki" annelere destek

AP üyesi Zdechovski'den "evlat nöbetindeki" annelere destek

​Avrupa Parlamentosu Çek üyesi Thomas Zdechovski, çocuklukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle 2 ayı aşkın bir süredir eylem yapan anneleri ziyaret etti.

Çocuklarının dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere ziyaretler devam ediyor.

Aileleri ziyaret amaçlı Diyarbakır'a gelen Avrupa Parlamentosu Çek üyesi Thomas Zdechovski,  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Diyarbakır merkez sur ilçesinde özel bir restoranda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avrupa Parlamentosu Çek üyesi Tomas Zdechovski, İslam düşmanlığına  karşı yasal düzenlemeler üzerinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

video

Avrupa’da camilere yapılan saldırıların kabul etmenin mümkün olmadığı söyleyen Zdechovski, "Demokratik rejimlerde böyle bir şeyin yeri yoktur." dedi.

Zdechovski, "Müslümanlara ait camileri, ibadet yerlerini korumak için büyük çabalar harcıyoruz. Güvenlik kuvvetleri, istihbarat bu konuda ciddi bir çaba gösteriyor. Ben Katolik bir Hristiyan’ım düşüncem tüm dinlerin Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin huzur içerisinde birlikte yaşamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosunda İslam düşmanlığına karşı çalışmaların olduğuna dikkat çeken Zdechovski, "İslam düşmanlığının engellenmesine yönelik çeşitli seminerler, toplantılar düzenleniyoruz. Avrupa parlamentosunda bu konuda ciddi çalışmalar var. İslamofobi, İslam düşmanlığının engellenmesine yönelik çeşitli seminerler, toplantılar düzenleniyoruz. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde Avrupa vatandaşlarının bir ayrımcı muameleye tabi olmamaları gerekiyor ve buna karşı mücadele edeceğiz. Dini azınlıkların hakkını hukukunu korumak için Hindistan’da, Pakistan’da Mısır’da gerekli özenin gösterilmesi için çalışılmalar yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Ziyaret sırasında çocuklarımı düşündüm"

Zdechovski, HDP il binasının önündeki aileleri ziyaret etmesi üzerine ne tür bir izlenim yaptığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"Benim de aynı yaşta çocuklarım var. En büyük oğlum 15 yaşında. Bu ziyaret sırasında çocuklarımı düşündüm ve çocuklarım bu şekilde bir muameleye kaldığı takdirde neler hissedeceğimi düşündüm. Bu yüzden bu ailelerin acısını derinden hissettim. Avrupa Birliği hiçbir zaman bir terör örgütünü desteklemez. Biz sadece elinde silah olmayanlarla gruplarla, kişilerle konuşuruz. Bu Avrupa'nın açık bir politikasıdır. Bu sebeple Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ettim. NATO'nun üyesi olan Türkiye ile birlikte çalışıyoruz ve PKK Avrupa'nın kayıtlarında bir terör örgütüdür. Bu durum hiçbir şekilde değişmeyecek. Hiçbir zaman Kuzey İrlanda'daki teröristlerle görüşüp, onları kabul etmedik. ETA ile hiçbir zaman görüşmedik ve kabul etmedik. Aynı şekilde bu bölgedeki terör örgütünü de kabul etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Burada ki izlenimlerini Avrupa Parlamentosuna ne şekilde aktarılacağı şeklindeki soruya ise Zdechovski, "Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük gruba sahip olan Avrupa Halkların Partisi'nden biriyim, buraya geliş amacım insanları ve burayı görmek ve gerçek bilgilere sahip olmak istedim. Bu ziyaretimin ardından Avrupa Parlamenterlerin buraya sıklıkla ziyaret etmelerini isteyeceğim. Türk-Kürt sorunu konusunda uzaktan bakıldığında  çocuksu düşünceler olduğunu, önemli olanın buraya gelip gerçeğin ne olduğunu görmek olduğunu isteyeceğim." yanıtını verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.