ASİM'den İslami değerlerle dalga geçilen görüntülere tepki

ASİM'den İslami değerlerle dalga geçilen görüntülere tepki

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), ABD'nin Adana Konsolosluğu çalışanları tarafından, "Cadılar Bayramı" kutlaması sırasında paylaşılan skandal videoya tepki gösterdi.

Adana İnsani Yardım Derneği konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasında ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, sadece ülkelerinde değil, tüm dünyada özellikle İslam dini ve tüm kutsal değerleri yok etmeye çalışan küresel güçlerin, tek tip insan oluşturma çabasının farkında olduklarını söyledi.

Tüm dünya ile birlikte son zamanlarda ülkemizde yaşanan ve hem toplumsal değerlerimizi baltalamayı amaçlayan hem de kutsallarımızla dalga geçilen olayların tesadüf olmadığını vurgulayan Eraslan, "İslam dünyasının ardından halkının çoğu inançlı ülkelerde başlayan sözde halk ayaklanmalarının küresel dünya heveslilerinin bir oyunu olduğunu da görüyoruz ve artık susmuyoruz. Tüm gücümüzle haykırıyoruz, çok yakında mağlup olacaksınız ve cehenneme doldurulacaksınız." diye konuştu.

"Provokasyonların farkındayız"

TBMM Genel Kurulu'nda yaşananlar ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a da tepki gösteren Eraslan, şunları kaydetti:  

Adeta aynı torna tezgâhından çıkmış gibi her gün bir yenisi gerçekleşen başörtülü kadınlara saldırıların, 28 Şubatçı, içi boş zihniyetin Meclis'te yeniden had bildirme seanslarının, meclis kürsüsünden ikinci gezi özlemiyle çağrı yapan milletvekillerinin ayaklanma tehditlerinin, ekonomi bahane edilerek eşlerini, kardeşlerini ve günahsız yavrularını dahi gözünü kırpmadan öldüren insanların, halk tarafından infiale neden olan intihar haberlerinin ve farklı şehirlerde, okullarda, farklı hayat görüşüne sahip olduğu bilinen sözde eğitimcilerin çocukların psikolojik ve pedagojik gelişimlerine zarar verecek uygulamalarının, bütün bunların üzerine ABD Adana Konsolosluğu çalışanlarının Cadılar Bayramı'nın ardına sığınarak gerçekleştirdiği provokasyonların farkındayız.

"Bu olaylar görmezden gelinecek basit meseleler değildir"

"Kamuoyunun sinir uçlarıyla oynayan ve halkı galeyana getirmeyi amaçlayan bu tür paylaşımların gelişi güzel ve öylesine olmadığını biliyor ve yaşananları kınıyoruz. İslam dini ve bu toplumun değerlerinin hiçe sayıldığı bu olaylar görmezden gelinecek, basit meseleler değildir." diyen Ersalan şöyle konuştu:

Kutsallarımızla alay eden şahısların seviyesiz ve ahlaksız paylaşımlarına toplumun tüm kesimlerinden tepki gelince ABD Büyükelçiliği geri adım atmış ve özür dilemiştir. Dünyaya kan ve gözyaşından başka bir vaadi olmayan emperyalist güçlerin maaşlı elemanları da elbette ki onlardan farklı düşünecek değiller. Bu kapsamda meşru zeminde tavrını ortaya koyan ve inançlarımıza yönelik alçak saldırıya tepki gösteren milletimize teşekkür ediyoruz.

Milletin üzerine düşeni yaptığını, yetkili makamların da üzerine düşen görevi yapmalarını gerektiğini belirten Eraslan, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, toplumun büyük bir kesiminin inançlarıyla dalga geçen bu provokatör insanların gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakılmak suretiyle adeta ödüllendirildiğini esefle karşıladıklarını ifade etti.

"ABD Konsolosluğu çalışanları hak ettikleri cezayı almalıdır"

Provokatörlerin gerekli cezaları almaması ve halkı galeyana getirme çabalarının bundan sonra da devam etmesi durumunda yaşanacakların sorumlusunun kim olacağını da kamuoyunun takdirine bıraktıklarını dile getiren Eraslan, "Milleti tahrik eden, aleni bir şekilde kutsal değerlerimize saldıran bu insanlar, sosyal medya aracılığıyla açık bir şekilde suç işlemiştir. Dolayısıyla bu suçu işleyen ABD Konsolosluğu çalışanları hak ettikleri cezayı almalıdır. Ancak bu şekilde, bundan sonra değerlerimize yapılabilecek saldırıların önüne geçilebilir. Aksi halde bu provokasyonlara her gün bir yenisi eklenecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler