ASÜ’de “Kendimize Özgü Eğitim Modelimiz Olabilir Mi?” paneli

ASÜ’de “Kendimize Özgü Eğitim Modelimiz Olabilir Mi?” paneli

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesinde “Kendimize Özgü Eğitim Modelimiz Olabilir Mi?” paneli düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesinde “Kendimize Özgü Eğitim Modelimiz Olabilir mi?” paneli düzenlendi. Panele, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra, şehir protokolünden isimler de katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Acar yaptı. Rektör Acar, “Eğitim önemli ama nasıl bir eğitim? Bu eğitimin içini nasıl dolduralım? Çocuklarımıza okul öncesinde, ilkokulda, ortaokulda, lisede, üniversitede, lisansüstü düzeyde neler öğretelim?” soruları ile sözlerine başladı.

Başkalarının tecrübelerinden faydalanmanın iyi ve mümkün olduğunu ifade eden Acar, “Dünyada hiçbir millet ya da devlet yoktur ki, A’dan Z’ye bütünüyle başka ülkelerin tıpkısının aynısı olsun. Her birimizin tarihsel, kültürel, sosyolojik tecrübesi farklıdır. Bu nedenle, genel çerçeve ortak olsa bile, o çerçevenin içini doldurma konusunda kendine özgü farklılıklar yaratabilmek gerekir. Kendi tarihi, kültürel, sosyolojik geçmişimizdeki tecrübelerimizden yararlanarak, kendimize özgü modeller oluşturmamız gerekiyor.” dedi.

Başarılı olmuş sistemlerden istifade edilmesi gerektiğini dile getiren Acar, “Dünyada eğitim sisteminde başarılı olmuş ülkeler var ve onların tecrübelerinden istifade etmek gerekir. Ancak bununla beraber, kendimize özgü sistemleri -buna siyaset de dâhil- geliştirebilmeliyiz. İnşallah bu ülke kültürden siyasete, eğitimden ekonomiye kendine özgü modeller üretebilen, ayakları yere sağlam basan, bölgesinin istikrar ve refah abidesi bir ülke haline gelsin.” diye konuştu.

Yapılan açış konuşmasının ardından ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’ın moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde, TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Olkun, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol ve MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan sunumlarını gerçekleştirdi.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından son buldu. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.