​Ateş düştüğü yeri yakar bizim ciğerimiz yanıyor

​Ateş düştüğü yeri yakar bizim ciğerimiz yanıyor

​Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yol kesip PKK’liler tarafından kaçırılan Semih Özbey ile Müslüm Altıntaş’ın aileleri HDP önündeki oturma eylemine katıldı.

HDP'liler tarafından çocuklarının kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelere, farklı şehirlerden gelen aileler de katıldı.

Malatya ve Gaziantep'ten Diyarbakır’a gelerek HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapan ailelere katılan Özbey ve Altıntaş aileleri, çocuklarının hasretiyle ciğerlerinin yandığını söylediler.  

Semih Özbey’in annesi Sadiye Özbey, "Semih Özbey 4 yıldır esir 5’nci yıla girdi. Tunceli-Pülümür yolunda alındı. O günden beri oğlumun yaşadıklarının aynısını yaşıyoruz. Bizler yaşayan ölüyüz. Semih ve bütün çocukların ailelerine kavuşmasını istiyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar bizim ciğerimiz yanıyor. Bu acıyı yaşayan ve başına gelen bilir. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı almadan da buradan da gitmiyoruz. Bunu bilmeyenler duysun. Kendilerinin çocukları 4 gün eve gelmeselerdi ne yaparlardı acaba biz 4 senedir 5’inci seneye girdik. İçimiz kan ağlıyor. Ben HDP’den kimseyle görüşmedim ama birkaç kez Ankara’ya gittik. Cumhurbaşkanıyla ve birçok yetkiliyle görüştük ama netice yok. Gündeme getiririz diyorlar gündeme gelen bir şeyde yoktur. Her gün kulağımız kapıda gözümüz yolda her an gelecek umuduyla yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Anaları ve babaları ağlatmaya ne hakkın var"

Müslüm Altıntaş’ın babası Şevket Altıntaş, "Oğlum Müslüm Altıntaş 2 Ekim 2015’te Tunceli Pülümür’de askerdi. Acemi birliğini bitirip usta birliğine teslim olmaya giderken çocuğumu kaçırdılar. Bu süreç içerisinde birçok girişimlerde bulunduk. Yaptıkları tek şeyin ‘gereken yapılacak’ deyip baştan atmaktı. PKK siyasi uzantısı çocuğumun gelmesi için devletin yanaşmadığını söylüyorlar. Devlet yanaşmadığını varsayalım ama sen oğlumu bırak. Çünkü sen kaçırdın. Benim sırtımdan devlete kabadayılık yapıyorsun. Ben halkım benden ne istiyorsun. Sen benim için savaştığını savunuyorsun benim canımı yakıyorsun. Bu savaş şekli olmaz. Oğlum yaklaşık 5 yıldır kaçırmaya ne hakkın var. Bir ana kuzusunu alıp da dağa çıkarıp anaları ve babaları ağlatmaya ne hakkın var. Bizim için savaştığı yalan." dedi.

HDP sempatizanlarına seslenen baba Altıntaş, "Allah rızası için düşüncemizi ölçüp biçelim. Doğru yolda mıyız? Benim canım yanıyor sen buna sebepsin. Yaklaşık 5 yıldır oğlum kaçırıldı geçerli bir sebep yok. Hep bahane yaptıkları zülümdür. Başta HDP yönetimi olmak üzere görüşmediğim kimse kalmadı. Hepsi de omuzumu tıpışladı ‘gerekeni yaparız’ dediler. Sonuç devlet yanaşmadığını söylüyorlar." şeklinde konuştu.

Oğlu için İHD Diyarbakır ve Ankara başkanlarıyla görüştüğünü belirten Altıntaş, "Başkanlar bize ‘iki aya kalmaz gelir’ dediler. Bu sadece bir cümle olabilir ama oğlum gelir diye havalara uçtum. Sonuç boş oldu. Görüşmediğim siyasi yetkili kalmadı. Hepsinin ortak noktası umut vermekti." diyerek tepki gösterdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.