Avrupa'daki Müslüman gençler gençlik kampında buluştu

Avrupa'daki Müslüman gençler gençlik kampında buluştu

Avrupa'da ikamet eden Müslüman gençler, Dünya Müslüman Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen 3 günlük gençlik kampında bir araya geldi.

BERN-Kur'an Nesli Platformu tarafından her yıl 1-8 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle icra edilen Dünya Müslüman Gençlik Haftası çerçevesinde Avrupa'daki Müslüman Gençler de 6-8 Haziran tarihlerinde kamp düzenlediler.

İsviçre'nin Basel Kentinde bulunan Said Nursi Vakfı'nın ev sahipliğiyle icra edilen Gençlik Kampı, İsviçre'nin Graubünden Kantonu'nda gerçekleştirildi. Doğal bir ortamda ve karlı dağların eteğinde gerçekleştirilen Gençlik Kampına, İsviçre'nin yanı sıra; Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerden Müslüman gençler katıldı.

Cuma günü öğleden sonra başlayıp Pazar gününe kadar devam eden kampa, düğün için Avrupa'da bulunan Özlem Ajans sanatçıları Bilal ve Remzi'nin yanı sıra Avusturya'dan Vahdet İlahi Grubu da katılarak ilahiler seslendirdiler.

Cumartesi günü saat 07.00'de başlayıp öğle vaktine kadar devam eden doğa yürüyüşü zaman zaman karlı tepeler arasında gerçekleştirildi. Doğa yürüyüşü sonrası, Molla Celal Bozdaş tarafından yapılan sohbette, gençlik ve gençlik zamanlarının değerlendirilmesi üzerinde durdu.

Allah'u Teâlâ'nın; İbadet eden, günahtan sakınan genç kullarının hayırlı amelleri dolayısıyla melekleri nezdinde bu gençlerle iftihar ettiğini vurgulayan Celal Hoca, gençlere gençliklerini iyi değerlendirmeleri ve ibadetle tezyin etmeleri konusunda nasihatlerde bulundu.

Çeşitli sportif faaliyetlerin de icra edildiği gençlik kampında, farklı ülkelerden gelen gençlerin bir arada zaman geçirmeleri ve bir birleriyle tanışmaları katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Gençler hizmet için birbirleriyle yarıştı
Her türlü hizmet programın organizasyonunu üstlenen Basel Said Nursi Vakfı gençleri tarafından yapıldı. Vakıf yetkilileri de, Vakıf gençlerinin Müslüman gençlere hizmet konusunda bir birleriyle yarıştıklarını belirttiler.

Cumartesi akşamı, Sanatçılar tarafından seslendirilen hareketli ilahiler eşliğinde meşhur Alp Dağları Müslüman gençlerin düğün coşkusuyla yankılandı.

Avrupa’da gençlik ve karşılaşılan sorunlar konuşuldu
Kampa misafir konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mehmet Demir ise, gençlik ve gençliğin toplumla, kendisiyle, yakın çevresiyle ve Allah'u Teâlâ ile olan ilişkileri üzerine bir konuşma yaptı. Gençlerin ilgiyle izlediği konferans sonrası soru cevap bölümüne geçildi. Özellikle Avrupa'da yaşayan Müslüman gençliğin sorunları ve eğitim konusunda sorulan soruları cevaplayan Demir, gençlerden İslami eğitimlerinin yanı sıra beşeri eğitimlerini de aksatmamalarını istedi.

Cumartesi gecesini de çeşitli toplantı ve etkinliklerle geçiren gençler, Pazar günü topluca yapılan kahvaltıdan sonra memnun bir şekilde kamptan ayrıldılar.

Kampın gayesi kaynaşma ve tanışmanın sağlanması
Basel Said Nursi Vakfı yetkililerinden Lokman Genç Kampın planlandığı gibi başarılı geçtiğini belirtiler.

Vakıf yetkilileri, “Dünya Müslüman Gençlik Haftası uyarınca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gençlik kampı organize ettik. Bu kapsamda çok daha fazla katılım talebi olmasına rağmen maalesef çeşitli ülkelerden sadece 120 dolayında kardeşimizi misafir edebildik. Böyle bir kampı düzenlerken, Müslüman Gençlerin birbiriyle tanışmalarını ve kaynaşmalarını hedeflemiştik. Elhamdülillah kamp müddetince bunun gerçekleştiğine şahitlik ettik. Biz Basel Said Nursi Vakfı olarak katılımcı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” dediler.

Ayrıca Vakıf yetkilileri, kamp organizasyonunda aktif olarak rol alan ve hizmet konusunda bir biriyle yarışan Basel Said Nursi Vakfı gençlerine de özel olarak teşekkür ettiklerini belirttiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.