Avrupa'dan HÜDA PAR'a Anlamlı Destek

Avrupa'dan HÜDA PAR'a Anlamlı Destek

İsviçre'nin Basel şehrinde bulunan Said-i Nursi Vakfı Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) tüm ülke için bir umut olduğunu belirterek herkesi Hür Dava Partisi'ni desteklemeye davet etti.

İSVİÇRE- Said Nursi Vakfı tarafında basın yayın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada Avupa'da yaşayan Müslümanlar Hür Dava Partisini desteklemeye davet edildi.

Bir dizi inceleme ve görüşme yaptıklarını, partileri ziyaret ettiklerini ve partiler tarafından ziyaret edildiklerini belirtilen açıklamada, “Yaptığımız görüşmeler, parti temsilcilerinin vakfımızı ziyaretleri, partilerin program ve tüzük incelemeleri, ülkeye yaptığımız ziyaretlerdeki parti temsilcileriyle bir araya gelmelerimiz ve bir dizi çalışma neticesinde Hür Dava Partisi'nin özelde Kürdistan bölgesi genelde ise tüm Türkiye için bir umut olduğu kanaatine vardık,”  denildi.

Avrupa'da yaşayanların yerel seçimlerde oy kullanmayacak olmalarının HÜDA PAR’a destek olma konusunda bir engel teşkil etmeyeceğinin belirtildiği yazılı açıklamada maddeler halinde nasıl destek olunabileceği belirtildi.
HÜDA PAR’a başarılar dilenerek bitirilen basın açıklamasının tam metni ise şöyle;

“Basına ve Kamuoyuna
Bizler, Basel Said Nursi Vakfı müdavimleri olarak, her ne kadar memleketten binlerce kilometre uzakta yaşasak ta İslami sorumluluğumuzun gereği olarak ülke gündeminden uzak kalmamaya çalışmaktayız.

Bilindiği üzere 30 Mart tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler dolayısıyla ülke seçim sath-ı mailine girmiş bulunmaktadır. Biz de bu seçimde her ne kadar oy kullanamasak bile safımızı belirleme ve destekleyeceğimiz partiyi ilan etme adına bir çalışma başlattık.

Yaptığımız görüşmeler, Parti temsilcilerinin vakfımızı ziyaretleri, partilerin program ve tüzük incelemeleri, Ülkeye yaptığımız ziyaretlerdeki parti temsilcileriyle bir araya gelmelerimiz ve bir dizi çalışma neticesinde Hür Dava Partisi'nin özelde Kürdistan bölgesi genelde ise tüm Türkiye için bir umut olduğu kanaatine vardık.

Hür Dava Partisi, taşımış olduğu insani ve İslami hedefleriyle, uğramış olduğu yüzlerce saldırı karşısındaki sabırlı ve metanetli duruşuyla, mazlum halkın selamet ve maslahatını öncelemesiyle halkın tek umudu olduğunu ortaya koymuştur. Bu noktadan hareketle halkın selameti, İnanç, kimlik, barış ve Hizmet için, İnsan eksenli bir belediyecilik için, tertemiz ve bakımlı şehirlere ulaşmak için vakıf olarak Hür Dava Partisini destekleme kararı almış bulunmaktayız.

Almış olduğumuz bu kararı buradan kamuoyuyla ve Hür Dava Partisi'yle paylaşırken Avrupa genelinde bizimle aynı duyguları taşıyan tüm kardeşlerimizi, vakıf ve dernek müdavimlerini de yerel seçimlerde Hür Dava partisinin çalışmalarına maddi ve manevi olarak destek vermeye davet ediyoruz.

Avrupa'da yaşayan Türkiyelilerin bu seçimlerde oy kullanamayacak oluşlarının Hür Dava'ya destek olma konusunda bir eksiklik arz etmeyeceğine inanmaktayız. Çünkü bizler, Avrupa'daki ikametimiz dolayısıyla yerel seçimlerde oy kullanamasak da Türkiye'de yaşayan akraba, dost ve arkadaşlarımız oy kullanacaklardır. Bu noktadan hareketle Avrupa'da ikamet eden tüm Müslümanları, Türkiye'deki yakınlarını bu konuda duyarlı olmaya ve Hür Dava Partisi'ni desteklemeye teşvik etmeye davet ediyoruz.

Kadın-Erkek tüm Müslümanların bu konuda yapacak bazı şeylerinin olduğuna inanarak bu sorumluluğun ifa edileceğini umuyoruz. Bu konuda Avrupa'da yaşayan Müslümanların Ülkenin umudu olan Hür Dava Partisi'ni destekleme adına şunları yapabileceğine inanmaktayız.

1) İmkânı olanlar şimdiden ülkeye giderek kendi il ve ilçelerindeki Hür Dava Partisi adaylarına destek konusunda çalışmalarda bulunabilirler. Özellikle kendi akrabalarından başlayarak komşularını, okul arkadaşlarını, aile dostlarını ve hemşerilerini 30 Mart'ta Hür Dava Partisi adaylarını seçmeye teşvik edebilirler.
2) İş ve çeşitli sebeplerden dolayı memlekete gidemeyecek olanlar ise; gerek telefon aracılığıyla gerekse de sosyal medya aracılığıyla memleketteki yakınlarına ulaşabilirler.  Her Müslüman'dan en azından 20 yakınını arayarak bu konuda konuşmasını beklemekteyiz.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da en ağır yük yine bacılarımızın omuzlarına yüklenmiştir. Mü'mine bacılarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya ve özellikle memleketteki hanım yakınlarına, arkadaş ve komşularına ulaşmaya davet ediyoruz.

Telefon görüşmeleri dışında sosyal medya kullanan kardeşlerimizin Hür Dava'ya destek adına bu alanı da aktif olarak kullanmaları gerektiğine inanmaktayız. Partinin daha fazla tanıtımı ve potansiyel bulması adına bu alanın önemine inanmaktayız.

3) Kardeşlerimizden özellikle propaganda döneminin son on günündeki çalışmalarda yer almalarını beklemekteyiz. Malumunuz olduğu üzere seçim sürecinin son on günü çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu konuda gidebilecek herkesi araçlarıyla giderek veya Türkiye'de araç kiralayarak kendi il ve ilçelerinde seçim çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz.

Netice olarak insanımızın selameti, memleketin İslami bir çehreye bürünmesi ve belediyelerdeki rüşvet, adam kayırma gibi olumsuzlukların son bulması adına Hür Dava Partisi'ni bir umut olarak görmekteyiz.

Bizler Hür Dava Partisi adaylarının profillerini inceleyince tümünün aday oldukları şehrin evladı olduklarını gördük. İthal değil de öz be öz o şehrin evladı olan adayların, halkı anlama konusunda, halkın dertlerini bilme ve çözüm üretme konusunda çok etkili olacaklarına inanmaktayız. Bu yüzden halkın içinden çıkan bu dürüst adayların adil bir belediyecilik ve gelişmiş şehirler için desteklenmesi gerektiğine inanmaktayız.

Tüm kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırırken Avrupa'da yaşayan Müslümanları de bu hayır kervanına katkı sağlamaya davet ediyoruz.
Buradan Hür Dava Partisi'ne seçim çalışmalarında başarılar dilerken seçim sürecinin hayırlara vesile olmasını dileriz. Basel Said-i Nursi Vakfı

(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.