Avukat Mehmet Şefik Kocaağa: Başörtüsünün anayasal güvence altına alınması doğal bir haktır

​Türkiye gündemindeki konuların başında yer alan “Başörtüsü yasal güvence altına alınsın” teklifinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Avukat Mehmet Şefik Kocaağa, bunun esasında doğal bir hak olduğuna vurgu yaptı.

Siyasetin gündeminde yer alan "Başörtüsü yasal güvence altına alınsın" konusunda değerlendirmelerde bulunan Avukat Mehmet Şefik Kocaağa, konunun yasal güvenceye alınmasının Müslümanlar için bir kazanım olacağını söyledi.

Kocaağa, birdenbire ortaya atılan bu konunun maksadının irdelenmesi gerektiğini belirterek tartışmayı ortaya atanların gayelerinin bir seçim yatırımı olduğuna da dikkat çekti.

Hukukçu Kocaağa, başörtüsü konusunu ortaya atanların niyetlerini sorgulayarak şöyle konuştu:

CHP bu teklifi ortaya attı. CHP’nin başörtüsüne ve türbana bakışının nasıl olduğunu biliyoruz. Şimdiye kadar başörtüsüne ve bütün İslami meselelere ve haklara bakışları çok nettir. Son yıllara kadar da başörtüsüne karşı Anayasa Mahkemesine başvurarak mahkeme merdivenlerine oturan kendileri oldu. Buna engel olmak için dişlerini kıranlar kendileri oldu. Bu samimiyetsiz adımı neden atıyorlar? Çünkü seçim yatırımı olarak düşünüyorlar. Birileri onlara bu kılıklara girmelerini telkin ediyor, bunlar da utanmadan, sıkılmadan, kendi varlıklarını inkâr edecek şekilde bu işlere giriyorlar. Burada açık bir samimiyetsizlik var. Bir seçim yatırımı var. Toplumdaki herkes de bunu görüyor.
Kocaağa, "Bunlar şaşırıp bir yola girmişler. Oysa başörtüsü konusu bir haktır ve burada hayırlı bir sonucun çıkması tabi ki güzel olacaktır. Ama kendileri toplum nezdinde ve Allah katında bir sevaba ulaşamayacaklar. Çünkü niyetleri bozuk. Ancak burada halkımız için inşallah olumlu bir sonuç çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


"Atılan adım bir fırsattır ve bu fırsatın değerlendirilmesi lazım"

Başörtüsü serbestîsinin anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirten Kocaağa, "Gerçekten sağlıklı olanı da budur. Bu en temel haklardan biridir. Temel bir hak olan bu tesettürün anayasaya girmesi çok daha sağlıklı ve sağlam bir sonuç doğuracaktır. Bu hak böylelikle tam anlamıyla yasal güvence altına alınmış olacak. CHP’nin buradan geri adım atmaları kendi aleyhlerine olacaktır. Samimiyetleri test edilmiş olacak. CHP’nin buna destek vermesi lazım. Karar nisabı açısından diğer partilerin de destek vermesi lazım. Burada geri adım atarlarsa, gerçekten samimi olmadıkları çok net şekilde ortaya çıkacaktır. Bu hakkın anayasaya girmesi, ileriye dönük, uzun vadede toplumumuz için bir fırsattır ve bu fırsatın değerlendirilmesi lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.