Bafra Cumhuriyet Başsavcılığından Coronavirus iddialarına ilişkin açıklama

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığından Coronavirus iddialarına ilişkin açıklama

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, şeker hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden mahkûmun Coronavirus belirtileri üzerine test yapıldığını ve test sonucunun negatif çıktığını açıkladı.

Bazı haber siteleri ile sosyal medyada Bafra Cezaevi'nde Coronavirus bulunduğu iddialarına ilişkin Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya iletişim Bürosundan açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Mehmet Yeter, daha önce yakalandığı şeker hastalığından dolayı ayağında gelişen kangren nedeniyle 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir.

Tedavi sürecinde Coronavirus belirtileri gözlemlenen hükümlüye iki defa uygulanan Coronavirus testi de negatif çıkmıştır. Bacağındaki kangrene bağlı olarak hayatını kaybeden hükümlünün vefatı, telefon ile ailesine bildirilmiştir.

Açıklamanın devamında, "Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Coronavirus'e karşı tüm tedbirler en üst düzeyde alınmış olup kurum çatısı altında Coronavirus ile ilgili pozitif vaka bulunmamaktadır." denildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.