Bakan Akar, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ile telefonda görüştü

Bakan Akar, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ile telefonda görüştü

Bakan Akar, Coronavirus salgını nedeniyle üretilen yerli ve milli sağlık ürünlerinin ihtiyaç duyulması durumunda, dost İran halkına ulaştırılması için hazır olunduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Bakan Akar tarafından Covıd-19 salgınının ilk vakasının görülmesinden itibaren, ivedilikle ve kararlılıkla tedbirler alınmaya başlandığı vurgulandı.

Bakan Akar tarafından, milli imkân ve kabiliyetleri kullanarak ve mevcut kapasiteleri geliştirmek suretiyle yerli milli ürünler geliştirmeye devam edildiği belirtilerek, Bakanlığın bu kapsamdaki kapasitesinin de gün geçtikçe arttığına dikkat çekildi.

Bakan Akar, alınabilecek ilave tedbirleri belirlemek ve salgının daha fazla hasar vermesini engelleyebilmek maksadıyla iki ülke arasındaki gayretlerin koordine edilmesinin yanı sıra bu ölümcül virüse ilişkin bilgi ve tecrübeleri paylaşmaya hazır olduklarını da ifade etti.

Bakan Akar, ihtiyaç duyulması durumunda üretilen yerli ve milli sağlık ürünlerinin dost İran halkına ulaştırılması için hazır olunduğunu da belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.