Bakan Bilgin: "Türkiye bu yıl sonunda yüzde 10 civarında büyüyecek"

Bakan Bilgin: "Türkiye bu yıl sonunda yüzde 10 civarında büyüyecek"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "İddialı bir şey söylüyorum. Türkiye'nin bu büyüme gücü nereden geliyor, üretiminden geliyor." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AFAD Başkanlığında düzenlenen AFAD, İl Özel İdare ve İl Özel İdare Şirketleri Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomisiyle hızla büyüdüğünü söyleyen Bilgin, "Türkiye, ilk çeyrekte yüzde 7,2, ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdü. Efendim 'baz etkisiymiş', birtakım adamlar birtakım hikayeler yazmaya çalışıyorlar. Bu olayı küçültmek için uğraşıyorlar. Sözüm ona bunlar içinde iktisatçılar da var. Evet baz etkisi vardır ama baz etkisini nasıl hesap edecekler. Ben onlara şimdiden buradan söylüyorum, bu yıl sonunda Türkiye yüzde 10 civarında büyüyecek. Türkiye'nin bu büyüme gücü nereden geliyor, üretiminden geliyor. Türkiye, çelik, cevher üretiyor, otomotiv sanayinde çok önemli üretimler gerçekleştiriyor. Her sektörde inanılmaz üretim öyküleri yazıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bilgin, "Türkiye büyüyor da bizim cebimize yansıyor mu?" eleştirilerine ise "Yansıyor. Türkiye'nin işçilerinin cebine, sağlık sistemine, tüketim tarzına, eğitimine yansıyor. Türkiye, çok şükür birçok sorunla baş ederek, bu sorunları aşarak yoluna devam ediyor" yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.