Bakan Karaismailoğlu 5A uydusunun fırlatılması ile ilgili gün verdi

Bakan Karaismailoğlu 5A uydusunun fırlatılması ile ilgili gün verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, pazartesi gecesi 5A uydusunun uzaya fırlatılacağını söyledi.

Bir takım temaslarda bulunmak için Ordu'da bulunan Bakan Karaismailoğlu, gerçekleştirdiği temasların ardından açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamalarda bazı müjdeler veren Karaismailoğlu, 2022 yılında ilk yerli uydunun fırlatılacağını belirterek, Karadeniz Bölgesinde için ise demiryolu yatırımları ile ilgili müjde verdi.

Kentte ilk olarak Ordu Valiliğini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, sırasıyla Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Yerli uydu müjdesi

AK Parti Ordu İl Başkanlığı’nda basına açıklama yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, "Önümüzdeki Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece yine ülkemiz hem uzay açısından hem uydu açısından önemli bir gün. Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Programını yaptık. Onun heyecanını taşıyoruz şu anda. İnşallah onu da uzaya fırlattıktan sonra Cumhurbaşkanımızla birlikte salı günü bunun programını yapacağız. Peşinden haziran ayı gibi planladık. 5B uydumuzu uzaya fırlatacağız. Dünyada ilk yerli ve milli 6A uydumuzun da çalışmaları devam ediyor. Onu da 2022'nin ilk aylarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Onunla uzayda gücümüzü varlığımızı bütün dünyaya hissettirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu yatırımları Türkiye Lojistik Planı çerçevesinde yapıyoruz"

"Demiryolu yatırımlarına verdiğimiz önemi sürekli bahsediyoruz. Orada bir eksiğimiz var." diyen Karaismailoğlu şunları söyledi:

"Burada yüksek ve yolcu kapasitelerini artırarak vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz. En büyük planlamalar burada yapılıyor. Bu yatırımları Türkiye Lojistik Planı çerçevesinde yapıyoruz. Bunun fizibiliteleri yapılıyor, yolcu-yük analizleri yapılıyor. Bunun sonucuna göre yatırımları sıralaması ve yatırımların şekli şemaili ortaya çıkıyor. Peşinden Samsun-Ordu projemiz vardı o da bilgimiz dahilinde. Samsun-Sarp Demiryolu şeklinde çalışmaya başladık. İnşallah onu da birlikte çalışacağız. Bunun ilk etabı da Samsun-Ordu demiryolu da olabilir. Demiryolu yatırımları olması gereken yatırımlar ama hem zaman isteyen hem maliyet açısından büyük yük getiren projeler. Fizibilite çalışmalarına göre zamanı geldiğinde bunları bir bir vatandaşımıza kazandıracağız."


Bakan Karaismailoğlu 5A uydusunun fırlatılması ile ilgili gün verdi

Bakan Karaismailoğlu 5A uydusunun fırlatılması ile ilgili gün verdi

Bakan Karaismailoğlu 5A uydusunun fırlatılması ile ilgili gün verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.