Bakan Özhaseki: Afet dönüşüm sürecinin her safhasını denetleyeceğiz

Bakan Özhaseki: Afet dönüşüm sürecinin her safhasını denetleyeceğiz

'Yerinde Dönüşüm Projesi'yle ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşümün her aşamasını denetleyeceklerini belirtti.

Bakan Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm Projesi'yle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Projenin vatandaş nezdinde büyük teveccüh gördüğünü belirten Özhaseki, "Bununla beraber kamuoyunda gündeme gelen bütün iyi niyetli kaygıları anlıyorum ve bu kaygıları giderecek bütün tedbirleri aldığımızı belirtmek isterim. Yine bu süreçte bilim insanlarımızın uyarı ve tavsiyelerini sonuna kadar dikkate alıyor; çok önemli ve değerli buluyorum. Hiç kimse merak etmesin; 11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her bir safhasını, ruhsattan meskene kadar her bir adımı, belirttiğimiz 4 kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz." dedi.

Hibe ve kredilerin, inşaatların hak ediş seviyelerine göre verileceğini ifade eden Özhaseki, "İnşa aksamalarının da önüne geçecek ve her bir projeyi, bölgede kurduğumuz yapım ve dönüşüm ofisleri ile takip edip, kontrol edeceğiz. Eğer taahhüt edilen inşaatlarda bir aksama olursa Bakanlığımızın ve ülkemizin yüz akı TOKİ'miz devreye girerek inşa faaliyetini tamamlayacak. TOKİ bu sürecin en büyük güvence noktası olarak hazır bulunacak. Vatandaşlarımız güvenli konutlarına yerleşene kadar bölgeden ayrılmayacağız. İnşallah 11 ilimizde afetlere dirençli yapıları hep birlikte inşa edeceğiz" dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.