Bakan Soylu oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti

Bakan Soylu oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Çocuklarının HDP ve PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığını belirten ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemleri devam ediyor.

PKK tarafından yola döşenen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra merkez Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde bulunan HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

11'inci gününde oturma eylemlerine devam eden aileler, Bakan Soylu'dan çocuklarının geri gönderilmesi için destek istedi. Burada eylem yapan annelerle sohbet eden Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Söyledikleriniz bütün Türkiye'yi titretti. Herkesi kendisine bir kere daha getirdi. Bütün Türkiye sizinle tek yürek. Öyle sonuçlar alınacak ki ama sizin bu büyük dirayetinizden Allah razı olsun. Dün senin kızın gibi bir kızı getirdik. Hiç merak etmeyin. Onun annesiyle kucaklaşmasını bir görseydiniz. Hiç endişe etmeyesiniz. Ama böyle yürekli anaların sayesinde yapıyoruz biz bu işi"

"Bu anneler bundan sonraki tüm çocuklar için, ülke çocukları için buradalar. Demiri eritecek yürekleri var." diyen Bakan Soylu, dün bu annelerin evlatları gibi, bir kız çocuğunu annesiyle buluşturmanın ve kucaklaştırmanın onurunu yaşadıklarını dile getirerek, "O kucaklaşma, bir baba olarak söylüyorum; yüreği, gönlü olan insanı başka bir noktaya taşır." diye konuştu.

PKK'nin Kulp ilçesi kırsalındaki bombalı saldırısına da değinen Soylu, "O cenazede yaşadıklarımız, bu annelerin yaşadıkları acıyı Allah'ın izni ile bitireceğiz. Sadece bu topraklarda bitmeyecek, Allah'ın izniyle etrafımızdaki coğrafyada da uluslararası terör destekçilerine annelerin yüreğiyle büyük bir ders vereceğiz. Bir sorumluluğumuz vardı, gelip burada bu insanlara millet adına destek vermek. Onu yerine getirdik. Milletimiz de bilsin ki; burada bu anneler bir haykırış ortaya koyuyor. İnşallah çok güçlü bir sonuç alacağız." şeklinde konuştu.

Çocukların dağa kaçırılmasıyla ilgili HDP'nin rolünün sorulması üzerine bakan Soylu şöyle yanıt verdi:

"Diyarbakır'da, Mardin'de, Nusaybin'de herkes biliyor ki; HDP teşkilatları bu masum çocukları annelerinin dizinden alıp, terör örgütüne katan yapıdır. Biz de biliyoruz, gereğini yerine getiriyoruz Herkes biliyor. Diyarbakır'da bu olaylarla ilgisi olmayan insanlara bile sorsanız bir tek cümle söylerler; 'Evet belediyeleri ve teşkilatlarıdır.' Bu kadar basit. Ne yaptığını bu anneler çok iyi biliyor. Bu millet feraset sahibidir. Anne gönlü, demiri eritecek gönüldür."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.