Bakan Varank: Faz 3 için gönüllü istenecek

Bakan Varank: Faz 3 için gönüllü istenecek

​Erciyes Üniversitesi’nde yürütülen inaktif aşı adayı çalışmalarını yerinde inceleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile Milli Savunma Bakanı Akar, önemli mesajlar verdi.

Bakan Varank, insan denemelerindeki aşı adayının faz 2 sonuçlarının ay sonunda Sağlık Bakanlığı’na iletileceğini belirterek “Burada başarılı sonuçlar elde edilmesiyle birlikte faz 3 çalışması ve daha sonra da seri üretimiyle hem Türkiye'ye hem de dünyaya şifa olabilecek bir inaktif aşı adayımızı elde etmiş olacağız." dedi.

Bakan Akar da tüm vatandaşların aşılama konusunda bilinçli olması gerektiğinin altını çizerek “Aşı çalışmasının diğer bir özelliği de sadece savunma sanayisinde milli ve yerlilik değil, aynı zamanda tüm alanlarda ve tabii ki tıpta da millilik ve yerlilik üzerinde durmamız lazım.” diye konuştu.

Faz 2’de sona doğru gelindiğini belirten Bakanlar Varank ve Akar, ilk olarak yeni tip Coronaviruse (Covid-19) karşı geliştirilen aşı adayının faz çalışmalarının yürütüldüğü Erciyes Üniversitesi’nde bulunan İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (İKUM) ziyaret etti. İKUM Müdürü Doç. Dr. Zafer Sezer, yürütülen çalışmalar hakkında iki bakana bilgi verdi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Bakan Varank, aşı adayının faz 2 çalışmaları ikinci doz aşılamaların yapıldığını belirterek “Faz 2 sonuçları bu ay sonu itibariyle Sağlık Bakanlığına iletilmiş olacak. Erciyes Üniversitesi ve Aykut hocamızın büyük bir gayretle geliştirdiği inaktif, Türkiye'nin yerli ve milli aşısının etkinliğini bir parça görmüş olacağız. Burada başarılı sonuçlar elde edilmesiyle birlikte de faz 3 çalışması ve daha sonra da seri üretimiyle hem Türkiye'ye hem de dünyaya şifa olabilecek bir inaktif aşı adayını elde etmiş olacağız." dedi.

Varank, salgınla mücadele etmenin en önemli yolunun aşı olduğunu vurgulayarak vatandaşların vakti geldiğinde, aşıya erişim sağladıklarında aşılarını olması gerektiğini kaydetti. Gönüllülerin, Türkiye'nin yerli ve milli aşısının geliştirilmesine destek olmak istemeleri durumunda Erciyes Üniversitesine başvurabileceklerini anlatan Varank, "Burada gönüllü aşı faaliyetlerine katılabilirler. Faz 2 çalışması tamamlandı ama faz 3 için gönüllüler istenecek. Hem Türkiye'deki bilim insanlarımızın hem alt yapımızın bu hastalıkta mücadelede yeterince güçlü olduğunu biliyoruz. Bu alana dönük de hem hükümetimiz hem hocalarımızla birlikte büyük bir gayret içerisinde çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 


Bakan Varank: Faz 3 için gönüllü istenecek

Bakan Varank: Faz 3 için gönüllü istenecek

Bakan Varank: Faz 3 için gönüllü istenecek

Bakan Varank: Faz 3 için gönüllü istenecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler