Başbakan'dan dershanelere 'özel okul olun' çağrısı

Başbakan'dan dershanelere 'özel okul olun' çağrısı

Trabzon'da dershanelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershane sahiplerine "Samimi iseniz gelin özel okul olun" derken, dershanelerdeki öğretmenlerin mülakatla kamuya alınacağını söyledi.

TRABZON - Trabzon Öğretmenevi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershane sahiplerine "Samimi iseniz gelin özel okul olun" diye çağrıda bulundu. Dershanelerdeki öğretmenlerin ne olacağı yönündeki eleştirilere de cevap veren Başbakan Erdoğan, öğretmenlerin mülakatla kadroya alınacağını söyledi.

 

Çocukların anaokulundan başlayarak adeta bir yarış atına dönüştürüldüğü belirten Başbakan Erdoğan, dershane sahiplerine seslenerek, "Eğer eğitim öğretimde katkınız olsun istiyorsanız, dershane sahipleri size teşvik verelim, sizlere ucuz kredi verelim, size sınıflarda öğrenci garantisi verelim. Öğrenci açığınız neyse onun maliyetini de biz ödeyelim. Samimi iseniz gelin özel okul olun. Hiç olmazsa fakir fukaranın çocuğunu da özel okula gönderdik deriz. Daha ne diyelim, daha ne yapalım?" dedi.

 

Bugün bir gazetede yer alan '40 yaşın üstündekiler ne yapacak.' Şeklindeki haberi hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Biz 40 yaşın üstündekini de alacağız. Hiçbir bahane uydurmayın. 40 yaşın üstündekini de alacağız. Mülakatla alacağız, devletin okullarına koyacağız." ifadelerini kullandı.

 

Şubat'ta 10 bin, Ağustos'ta da 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Başbakan Erdoğan, "Türkiye büyüdükçe Türkiye'nin şartları ve imkanları çoğaldıkça bunu en önce öğretmenlerimize, en önce eğitime yansıtmak, 11 yıl boyunca bizim gayemiz olmuştur. Eğitim, partimizin de hükümetimizin de politikaları arasında istisnasız her dönemde ilk sırada yer almıştır." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.