Başbakan'dan Zaman'a sert tepki

Başbakan'dan Zaman'a sert tepki

Başbakan Erdoğan, Ordu'da yaptığı konuşmada, Zaman gazetesine sert tepki gösterdi.

Erdoğan, son günlerde ortaya çıkan operasyonlar için, "Bu kirli tezgahı, bu oyunu birlikte bozacağız.
Öyle bir cevap verin ki yeni Türkiye'den korksunlar." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Sizlerden hükümet yetkisini aldığımız andan itibaren sizin ve ülkemizin hizmetinde olduk. 11 yıldır insanımıza hizmet taşımanın mücadelesi içindeyiz. Bizim ecdadımızın ufku nasıl genişse bizimde ufkumuz da o kadar geniş. Biz bu makamlara efendi olmak için değil hizmetkar olmak için geldik.

Biz bu makamların hakkını verdiğimiz için sizde bize destek verdiniz ve bizi desteklediniz.

Şunu çok samimi bir şekilde ifade ediyorum, Yolsuzluğa asla müsamaha göstermeyeceğiz. Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmeyiz. Yolsuzluk yapanların da hiçbir zaman arkasında durmayız. Devletin kasasına uzatanlara hiçbir zaman göz yummayız.
Bu ülkenin Milli Gelir'i biz geldiğimizde 230 milyar dolardı. Biz bunu 3 kat arttırdık. Size soruyorum, yolsuzluğun olduğu yerde bu kadar büyüme olur mu ? AK Parti'yi AK Parti yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir. Bu ülkeyi yolsuzluk batağından biz aldık ve buralara getirdik.

79 yılda 6 bin kilometre duble yol yapıldı. Biz 11 yılda 17 bin kilometre yol yaptık. Bizden önceki yönetimlerin ömrüne bakın, bir parmak sayısını geçmez. Biz Türkiye'de 123 tünel yaptık. Bizden önce bu ülke tünel diye birşey tanımazdı. Dağları deldik Ferhat gibi.

Sadece Karadeniz Sahil Yolu'nda 12 tünelin yapımını gerçekleştirdik.Artık şimdi Karadeniz Sahil Yolu ile deniz manzarası, tünellerle dağların manzaralarını bir arada yaşıyoruz. Karadeniz Sahil Yolu için 98 katrilyon harcadık.
Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunlar yapılır mı?

Bunların siyaseti bu kadar basit. İftira at tutmazsa izi kalır. Ama Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu ülkede CHP'lilere soruyorum; Bu ülke için ne yaptınız? Marmaray, 3. Havalimanı gibi yatırımları bunlar yapabilir mi? Ecdadımızın 153 yıllık hayaliydi Marmaray. Bunlar Marmaray'ı kıskandılar.

Biz büyük düşünüyoruz. O yüzden büyük adım atıyoruz. Bunların öyle bir hedefi yok.

Dün Bütçe görüşmeleri bitti. Ben dedim ki; " Muhalefet herhalde tıklım tıklım orada seçimde yer alır." İktidar orda 318 oyla bütçesine sahip çıktı. Orada birkaç muhalefet insan "yolsuzluk" gibi iddialarda bulundu. Yahu sen daha muhalefet olarak mecliste yerini alamıyorsun.

Başbakan nerede diyorlar? Ben sadece Genel Başkan değilim ayrıca Başbakan'ım. Ben orada olamasam da benim orada vekilim var. Peki ey Genel Müdür sen neredeydin?

Biz bir yandan kaderine terkedilen tren yollarını yeniden onarıyoruz. Türkiye hızlı tren ile bizim iktidarımız ile tanışıyor.
Yolsuzluğun olduğu yerde bu yatırımlar olur mu?

CHP zihniyetinin yaptığı raylı sistem yok. Demir ağlarla ülkeyi biz örüyoruz.

Enerjide attığımız adımlar ortada. Başbakan Erdoğan: Biz geldiğimizde 9 il doğalgaz kullanırken, şimdi 72 ilde doğalgaz kullanılıyor. Artık insanımız istediği hastahaneye gidiyor. Gereken ilacı alıyor. Bunların paralarını devlet ödüyor. CHP'nin Genel Müdürü sen SGK'nın Genel Müdürü iken halka böyle imkan sağladın mı? Milliyetçi ve Cumhuriyetçi olmak bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bunları sadece biz yaptık.

Biz yolsuzluğun hortumunu kopardık.

Kişilerin yaptığı bireysel yolsuzluklar varsa onu hukukun içerisindekiler çözecek. Ama birileri hukukun dışına çıkıp, "afra,tafra" ile bu işi çözerse gereğini yaparız. Yargı mensuplarını oraya millet göndermedi. Milletin gönderdikleri gönderdi.
Yargı bağımsızdır fakat yasalarla sınırları çizilmiştir.

Polis için ne kadar mücadele ettiğimi bilirsiniz. Fakat kafana göre istediğin yeri basıp, külhanbeyliği yapacak olursan sana haddini biz bildiririz. Merkez Bankası'nın rezervi 136 milyar dolar gibi tarihi bir seviyeye ulaştı.

İşsizliği tek haneli rakamlara ulaştırdık. Çalışan maaşlarını biz arttırdık. Gelişmiş ekonomilerin dahi daraldığı bir ortamda dört dörtlük bir büyüme kaydettik. Yan gelip yatarak bunlar olur mu? Demek ki bu hükümet çalışıyor. Bizden önceki dönemde dışarıdan borç almaya muhtaç olan Türkiye'yi biz borç verir hale getirdik.

Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası 'yolsuzluk' kılıfıyla sunulan kara bir kampanyadır. Karalama kampanyası yolsuzluk kılıfıyla sunulan çirkin bir tuzaktır. Milletim bunu bilsin.

Bu tezgah yeni Türkiye'ye karşı yapılan bir senaryodur. Milli egemenliğe karşı bir kara oyundur. Burada uluslararası oynanan oyunlar var.

Edepli ol edepli!

Bugün bir gazetede "İspanya'da Hükümet partisinin binasını polis basmış" diye manşet atılmış. Bu başlığı atarken biraz edepli olun edepli. Bir iktidar partisini polis denetleyecekse, bunun bir usulü vardır. Tabi bunlar alışmışlar baskınlara.
Şuanda bütçenin sadece %13'ü faiz ödemelerine gidiyor. Türkiye bundan sadece 632 trilyon kazandı.
Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak burada da bozacağız.

Siz Halk Bankası'ndan ne istediniz? Biz bu bankayı tam 6 kat büyüttük. Bu bankanın büyümesi faiz lobisinin ayağına basıyor.Bu kamu bankasını hedefe koydular, çünkü bu banka Türkiye düşmanlarını korkutuyor.
Ben ve arkadaşlarım sağlığımız el verdikçe halkımıza doğruları anlatacağız.

Son 1 yıldır Ünye'ye terörden dolayı şehit geliyor mu? Son 1 yıldır Ünye'de terörden dolayı anneler ağladı mı? Sizin bu "hayır" demeniz bazılarını rahatsız ediyor. Bu tezgah çözüm sürecini sabote etme girişimidir.

Eğer yargı, yürütme olarak hukukun dışına çıkıyorsa bizimde bu durumda yapacağımız müdahale vardır.

Bu komploların içinde yer alanları ve ülkemize ihanet içinde olanları tek tek deşifre edeceğiz. Sizlerle beraber olanlar içinden de ihanet şebekeleri çıkabilir. Bugüne kadar bir araya gelmeleri tahayyül dahi edilemeyenler, bugün kol koladır. Türkiye içindeki bu kirli ittifak uluslararası efendilerden emir alınarak kurulan bir ittifaktır. Bu kirli tezgahı, bu oyunu birlikte bozacağız.

Öyle bir cevap verin ki yeni Türkiye'den korksunlar. Onların bir tuzağı varsa milletin ve Allah'ında bir tuzağı var.

Toplamda bugün Ordu'ya 632 trilyonluk yatırım kazandırıyoruz. İçme suyu arıtma tesisinin açılışını yapıyoruz. Bu eselerin Ünye'mize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu eserlerin yapımından emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.