Basel kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Basel kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

İsviçre'nin Basel Şehrinde faaliyet gösteren Said-i Nursi Vakfı'nın Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte organize ettiği “Alemlere Rahmet Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum programı, coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Avrupa Peygamber Sevdalılarının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) mübarek viladetleri münasebetiyle Basel'de her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, bu yıl daha da coşkulu bir atmosferde gerçekleşti

Saat 14.30'da Muttenz Hotel'in Konferans salonunda düzenlenen programın sunuculuğunu Murat Korkut yaptı.  Etkinlik,  Hüseyin Doğan'ın  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.

Daha sonra Said-i Nursi Vakfı adına Türkçe selamlama konuşmasını yapan  Ahmet Kurt ile Almanca selamlama konuşması  için de İbrahim Demir mikrofona davet edildi.

"Amacımız O’na (sav) olan muhabbetimizi tanımaya ve anlamaya dönüştürmektir"

Basel Said-i Nursi Vakfı yetkililerinden Ahmet Kurt yaptığı konuşmada,  “Rahmet, adalet ve hikmet yüklü Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) ve muazzez ehl-i beytine, ashabına salat ve selam olsun.  Amacımız, O’na (sav) muhabbetimizi bilgiye tanımaya, tanışmaya, bilmeye, anlamaya, yaşamaya dönüştürmektir. İnsanlığın sorunlarının üst üste yığıldığı, neredeyse çözülmez hal aldığı günümüzde, Hz. Muhammed’e (sav) her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer Peygamberimizi tanırsak, bilirsek ve hayatımıza aktarırsak  bütün bunları rahatlıkla çözeriz.  ” ifadelerini kullandı.

Hz. Muhammed'in (sav) alemlere rahmet olarak gönderildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan İbrahim Demir ise, İsviçre'de yaşayan Müslümanlar kadar, İsviçre halkının da Rahmet Peygamberinin öğretilerine muhtaç olduğuna vurgu yaptı.

Almanca ve Türkçe yapılan selamlama konuşmalarının ardından, Afiyet Zerey Kürtçe,  Vahdet İlahi Grubu da Türkçe   Mevlid-i Şerifi okudular.

"Hz. Peygamberin hayatı tüm insanlık için örneklerle doludur"

Daha sonra mikrofona geçen  Avrupa Alimler Birliği Başkanı Abdulkadir Aydın, yaptığı konuşmada,  Hz. Peygamberin hayatında tüm insanlık için örnekler olduğuna vurgu yaparak  “Peygamber Efendimizin çocukluk hayatını çocuklarımıza okuyalım, onun gençlik hayatını gençlerimize okuyalım ve anlatalım. Aile hayatını okuyalım, hanımlarıyla olan münasebetlerini öğrenelim hanımlarına karşı nasıl davrandığını beraberce okuyalım ve ondan sonra da başkalarına anlatalım. Bizler önce kendimiz anlamaz ve uygulamazsak o vakit başkalarına anlatabilmemiz de zor olacaktır.” dedi.

Peygamber Efendimizin  hayatının her anının  okunup araştırılması gerektiğinin altını çizen Aydın, “Peygamberimizin hayatının her anı ve alanı bizler için örneklerle doludur.  Hz. Peygamberin hayatının bizler için örneklerle dolu olduğunu unutmamalı ve onun hayatının her alanını hayatımıza hakim kılmalıyız. En güzel önder ve örnek Hz. Peygamber olduğunu unutmayalım. Peygamberin ahlakı Kur’an ahlakıydı. Yer yüzünün en büyük eczanesinin Kur’an olduğu gerçeğini biliyoruz. Tüm sıkıntılarımızın çözümü çaresi Hz. Peygamberin hayatındadır. Yüce Rabbimiz hepimizin hayatını Peygamberin hayatının izinde gidenlerden eylesin.” duasıyla konuşmasını sonlandırdı.

Şiir, İlahi ve Tiyatro gösterimi

Molla Abdulkadir Aydın’ın konuşmasının ardından Basel Said-i Nursi Kız ilahi grubu Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahileri seslendirirken Dilaver Yağımlı’da Peygamber Efendimiz üzerine Almanca yazılan şiiri seslendirdi.

Küçük bir kız çocuğu Peygamber Efendimiz üzerine gördüğü rüyasını anlatırken duygu dolu anlar  yaşandı.

Programın ilerleyen bölümlerinde Basel Said-i Nursi Gençlik tiyatro ekibi günümüzde İslam Ümmetinin içinde olduğu durumu konu alan tiyatroyu sahneledi.   

Büyük bir beğeniyle izlenen tiyatro gösteriminden sonra Basel Said-i Nursi Erkek Çocuk İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Programda Basel’de Peygamber Efendimize okunan salavat-ı  Şerifelerin 6 milyonun üzerinde olduğu açıklandı.

"Hz. Peygamber ümmetine güzel ahlakı yaşayarak öğretti"

Programa İtalya’dan misafir konuşmacı olarak katılan Yahya Abay Hoca, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatından aktardığı  alıntılarla Hz. Peygamberin tüm insanlık için yegane kurtuluş rehberi olduğunu vurguladı.

İnsan hayatında huzuru ve saadeti elde etmenin yolunun Hz. Peygambere tabi olmaktan geçtiğini söyleyen Abay, sahabe ve Peygamber Efendimiz arasında yaşananlardan örnekler verdi.

Allah Resulünün insanları İslam’a kazandırmak için, kurtuluşa ulaşmaları için onları güzel ahlak ile öğütlediğine dikkat çeken Abay, Müslümanların Peygamberî ahlakla kuşanarak tüm insanlığa güzel örnek olmaları, Müslümanların vasat olması gerektiğini günümüzde aşırı uçlarda bulunan Müslümanların İslam’a zarar verdiklerini söyledi.  

 İtalya’da yeni Müslüman olan bayanlar ile bir gazetecinin yaptığı röportajdan bir kesit sunan Abay, Avrupa’da yeni Müslüman olan ya da İslam’ı yeni yeni tercih etme eğiliminde olan insanların, aşırı uçlardan dolayı tedirgin olduklarını ve çevrelerinde bulunan diğer dinlere mensup insanların canlı bombalardan, vahşet görüntülerinden örnekler sunarak bu insanları İslam’dan soğutmaya çalıştığına dikkat çekti.

Vahdet İlahi Grubu’nun coşkulu ilahiler seslendirmesinin ardından, Molla Celal Bozdaş’ın yaptığı vahdet duası ile sona eren etkinliğin ardından katılıcılara  Peygamber Efendimizin hayatını içere kitap ve gül hediye edildi.

İLKHA



































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.