Basel Said-i Nursi Vakfı Ramazan’a yeniliklerle girdi-video

Basel Said-i Nursi Vakfı Ramazan’a yeniliklerle girdi-video

Basel Said-i Nursi Vakfı 2015 Ramazan ayına cami bölümünde yaptığı yeniliklerle girdi. Vakıf bünyesindeki cami için özel imal edilen mihrab, minber ve kürsü de camiye döşendi.

Her yıl Ramazan döneminde ay boyunca birçok farklı ırk, renk, kültür, ülke ve milletten Müslümanı bir araya getiren Basel Said-i Nursi Vakfı bu yıl da iftar geleneğini Ramazan boyunca sürdürecek. Ramazan ayına hazırlık için, aylar öncesinden başlayan çalışmalar tamamlanarak Ramazana yetiştirilirken, camiye yeni boya yapılarak, halı, mihrap, minber ve kürsü döşendi.

Ramazan ayı boyunca, ikindi namazına müteakiben Kur’an-ı Kerim mukabelesi yapılacak olan camide iftara doğru ise o gün okunan Kur’an-ı Kerim’in meal dersi yapılacak.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Said-i Nursi Camii İmamı Abdullah Doğan, “Ramazan ayına girerken camimizde güzel değişiklikler yapıldı. Minber, mihrab ve kürsümüz bir kardeşimizin 6 ay kadar süren çalışması sonucunda camimize teslim edildi. Tertemiz bir mescitte inşaallah ibadethanemizi yapacağız.” dedi.

Ramazan boyunca farklı milletlerden insanlara iftar yemeği ikram edilecek

Ramazan ayının bütün Müslümanlara hayırlı olması dileğinde bulunan Doğan Hoca, “İnşaallah bu Ramazan ayında arınmakla bundan sonraki hayatımıza yeniden bir düzen veririz. Vakfımızda bu yıl da her yıl olduğu gibi Ramazan boyunca kardeşlerimizin katkısı ile iftar verilecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Müslümanlar iftar yemeklerine geliyor. Geçen yıl 18 ülkeden kardeşimizin iftara dahil olduğunu gördük. Bütün kardeşlerimiz iftar yemeklerimize davetlidir.” şeklinde konuştu.

Ramazan ayı boyunca Kur’an-ı Kerim mukabelesinin yapılacağını ve teravih namazından önce vaaz verileceğini ifade eden Doğan, “İkindi namazına müteakip mukabelemiz devam edecek. Akşam namazından önce ise meal dersimiz yine devam edecek. Her akşam teravihlerimiz düzenli bir şekilde kılınacak. Namaz öncesi 15-20 dakika Ramazan ayının faziletleri hakkında cemaatimiz bilgilendirilecektir. Bayan kardeşlerimizde kendilerine ait bölümde namazlarını eda edebilecekler. Ramazan ayının tekrardan tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerinde bulundu. (Hamza Korkut - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.