Basel'de, Avrupa ve İslami davet anlatıldı

Basel'de, Avrupa ve İslami davet anlatıldı

İsviçre'nin Basel Şehrinde faaliyet yürüten Said-i Nursi Vakfına misafir olan Rehber TV Programcılarından Eğitimci-Yazar Özkan Yaman, Avrupa'da İslam ve İslami Davet konuları üzerinde durdu.

BERN - Özel bir programa katılmak üzere Avrupa’ya misafir olarak gelen Eğitimci Yazar Özkan Yaman, Basel Said-i Nursi Vakfına misafir oldu. Vakıf gönüllüleri ve misafirlerine yönelik sohbette bulunan Yaman, Müslümanların bulundukları her yerde İslam’ı temsil etme noktasında hassas olmaları gerektiğine vurgu yaparak, hal dilinin önemine dikkat çekti.

 

Vakıf gönüllülerinden Lokman Genç‘in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Cevşen-i Kebir  ile başlayan programda, özellikle Avrupa’da yaşamının getirdiği zorluklarla birlikte, İslami temsiliyetin daha da fazla dikkat gerektirdiğini ifade eden Yaman, Avrupa’da yaşayan Müslümanların hal ve hareketlerine dikkat etmelerinin yanı sıra, İslam’ı yaşama noktasındaki hassasiyetin her ortamda korunması gerektiğini belirterek, bu noktada Müslüman bireylere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

 

Vakıf gönüllüsü bayanlar   da kendilerine ayrılan bölümde programı takip ederken, programın sona ermesiyle birlikte katılımcılara tatlı ikramında bulunuldu.

 

Öte yandan Vakıf Gençliğiyle  de bir araya gelen Yaman‚ “Avrupa’da İslami Gençlik” konusu hakkında tespit ve görüşlerini aktardı.   (Hamza Korkut – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.