Basel'de bayram coşkusu

Basel'de bayram coşkusu

İsviçre Basel'de bulunan Said Nursi Vakfı'nda ikame edilen Bayram Namazına yoğun katılım gösteren Müslümanlar, dualarında başta Mısır olmak üzere dünya Müslümanlarını da andılar.

İSVİÇRE - Sabah namazıyla birlikte Teşrik Tekbirleri eşliğinde vakıf camisinde toplanan Müslümanların, iş günü olmasına rağmen namaza yoğun katılım göstermeleri gözlerden kaçmadı.

 

Avrupa Âlimler Birliği üyelerinden Molla Yahya Yılmaz'ın namaz öncesi verdiği vahdet vaazı Cemaat tarafından sık sık teşrik tekbirleriyle bölündü.

 

Konuşmasında, başta Mısır ve Suriye olmak üzere Müslüman ülkelerdeki durumun acıklı olduğunu anlatan Molla Yahya Yılmaz, bu durumun ortadan kalkması ve Müslümanların zafere kavuşabilmeleri için birlik içinde olmaları gerektiğini vurguladı. Vahdet için tüm Müslümanlara ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği konuşmada tüm Müslümanlar, dünya Müslümanlarının kurtuluş için sorumluluk almaya davet edildi.

 

Konuşmasının büyük bölümünde gençlere seslenen Molla Yahya; "Gençler! Camiler ve İslami kuruluşlar sizlerle güzelleşiyor. Namaz, gençlere ihtiyarlara yakıştığından daha fazla yakışıyor. Muhammed Ümmeti sizlerden üzerinize düşeni yapmanızı bekliyor" dedi.

 

Yapılan dua ile son bulan Vahdet Vaazı'nın ardından kılınan namazı müteakiben Basel'de misafir olarak bulunan M. Faik Hadioğulları hoca tarafından irad edilen hutbede de Müslümanlar; birlik olmaya, direniş içerisinde olan Müslümanlara destek olmaya davet edildi.

 

Hutbenin ardından yapılan dua ile devam eden Bayram Programı, cami içerisinde yapılan toplu bayramlaşma merasimi ile son buldu. Dünya'nın değişik ülkelerinden gelen Müslümanların kardeşçe bayramlaşmasının kimi Müslümanları ağlattığı görüldü. (Ahmet Bayram - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.