Basel'de ‘Diril ey Müslüman gençlik' etkinliği

Basel'de ‘Diril ey Müslüman gençlik' etkinliği

İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyet yürüten farklı cemaatlere mensup gençlerin kurduğu Basel Gençlik Platformu(BaslerJugendPlattformu) tarafından 'Diril Ey Müslüman Gençlik' etkinliklerinin ikincisini düzenledi.

İsviçre'nin Basel şehrinde Müslüman neslin korunması adına aralarında Said-i Nursi Vakfı'nın da bulunduğu farklı cemiyetlere mensup gençlerin bir araya gelerek kurduğu Basel Gençlik Platformu “Diril ey Müslüman gençlik” temalı ikinci etkinliğini gerçekleştirdi. Programda 6-8 Ekim şehitleri ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için de dualar okundu.
 
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, platform yetkilisi Serkan Tastemur'unyaptığı selamlama konuşmasıyla devam etti. Tastemur, Müslüman gençliğin ana merkezinin camiler olduğunu vurgulayarak camilere sahip çıkılması, sohbetlere iştirak edilmesi gerektiğini ve gençlerin de cami yönetimlerine katkı sağlamak için girişimde bulunmalarını istediklerini belirtti.
 
Müslümanların sorunlarına çözüm üretmeliyiz
 
Selamlama konuşmasının ardından siyaset köşesinde mikrofonu alan Basel Meclis vekili adaylarından Selim Karatekin, Basel'de yaşayan Müslümanların yaşadığı ve karşılaştığı sorunların politik ve siyasi çözümüne katkı sağlamak amaçlı olarak siyasete girmeye niyetlendiklerini söyledi. Karatekin, “Siyasette belli konumlarda yapıcı çözümler üretebilmek için bu yola girmiş bulunuyoruz.” dedi.
 
Güldürerek düşündürdü, düşündürürken eğlendirdi
 
Türkiye'den programa katılan stand-up sanatçısı Recep Demirkaynak, güldürerek düşündüren düşündürürken eğlendiren bir üslupla stand-up gösterisini gerçekleştirdi. Salondakilerin eğlenceli dakikalar geçirdiği gösteride Demirkaynak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkın gösterdiği direnişi mizahi açıdan yorumlayarak bazı anı ve yaşanmışlıkları anlattı. Demirkaynak'ın gösterisinin ardından namaz için programa arası verildi.
 
Müslüman gençliğin yaşamı örnek olmalı
 
Programın ikinci kısmında Eğitimci-Yazar Özkan Yaman, ilgi ve dikkatle takip edilen sunumunu gerçekleştirdi. Yaman, insanlık âleminin yaratılış gayesi başta olmak üzere birçok konuda gençlere hitap ederken, Avrupa'da yaşayan Müslüman gençlere ufuk açıcı öneri ve tavsiyelerde bulundu. Müslüman'ın iradesi, hedefi, çağrısı, güvenirliliği gibi birçok konuya değinen Yaman, İslam dininin bir yaşam dini olduğunu ve dolayısıyla Müslümanların inandıklarını pratize etmekle mükellef olduklarını vurguladı. 
 
İslami RepyapanMusab Güngör de programda Türkçe ve Almancadan oluşan repbestelerini seslendirdi.
 
Programın son kısmında konuşan Murat Taşan ise organizasyona katkı sağlayan cami ve cemiyetlere teşekkür ederken, program ve etkinliklerini devam ettirmek için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Programa katkı sunan cami ve cemiyetlerin gençlik platformuyetkililerinin hatıra resmi çektirmesiyle etkinlik sona erdi.
(Hamza Korkut – İLKHA)
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.