Basel'de Hicri yeni yıl etkinliği

Basel'de Hicri yeni yıl etkinliği

İslam Ümmeti’nin önceki gün idrak ettiği Hicri Yılbaşı dolayısıyla, İsviçre’nin Basel şehrinde bir program düzenlendi.

İsviçre'nin Basel kentinde bulunan Said-i Nursi Vakfı tarafından Hicri Yılbaşı dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Hilal Evsen’in  cevşen okumasıyla başlayan program, Avrupa Alimler Birliği üyesi Yahya Yılmaz’ın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmayla devam etti.

Programda yapılan konuşmada, Hz. Peygamber’in Medine’ye hicret etmesiyle başlayan Hicri yılın, İslam ümmeti için büyük anlam ifade edildiğine vurgu yapıldı.

 "Hicretle birlikte tarih yeniden yazıldı"

Sözlerine herkesin yeni yılını kutlayarak başlayan Yılmaz, Hicri yeni yılın İslam Ümmetine ve insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayında pek çok önemli gelişmenin yaşandığını belirten Yılmaz, Hz. Peygamberin (sav) Mekke’den Medine’ye hicretinden sonra tarihin yeniden yazıldığının altını çizerek, “İçinde bulunduğumuz aylar tarihin yeniden yazıldığı aylardır. Bu zaman dilimi İslam ümmeti için büyük anlam ifade ediyor. İşte bundan dolayı İslam aleminin takvimi olan Hicri Takvim, Hz. Muhammed'in (sav) Medine'ye hicret etmesi, başlangıç olarak kabul edilmiştir.” dedi.

Yılmaz, Basel Said-i Nursi Vakfı’nı, İslam Ümmeti için önem arz eden gün ve gecelerle ilgili programlar düzenlemesinden dolayı tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yaklaşık 45 dakika süren Program Yılmaz'ın yaptığı dua ile sona erdi. (Ahmet Bayram – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.