Basel´de Kerbela ve Aşura Programı

Basel´de Kerbela ve Aşura Programı

Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla, İsviçre'nin Basel şehrinde hizmet veren Said-i Nursi Vakfı Kadın Kolları, 'Kerbelayı Anma ve Anlama' programı düzenledi.

BASEL- İsviçre'nin Basel kentinde hizmet veren Said-i Nursi Vakfının Kadın Kolları, Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in Kerbela'daki Şehadetlerinde yaşanan acıyı bir kez daha hatırlattı. Kerbela hadisesinin 1374. yıldönümünde düzenlenen Kerbela'yı Anma ve Anlama etkinliği, Vakıf Camisinde gerçekleşti.

 

Leyla Kuyuldar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak Medine Arslan ve Sevgül Kuyuldar katıldı.
Konuşmacılardan Medine Arslan, 10 Muharrem gününde yaşananları anlatırken bu ay içerisinde meydana gelen diğer önemli hadiselere de değindi.

 

'Kerbela Çölünde Yaşananlar İnsanlık Tarihinin En Acı Olaylarındandır'

Hz. Adem (a.s)'ın tövbesinin kabulü, Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşinden kurtuluşu ve daha birçok mucizenin Muharrem ayında meydana geldiğini belirten Arslan, "Bu ay içerisinde yaşanan en büyük olaylardan biri de, şüphesiz Kerbela çölünde yaşanan en büyük insanlık dramlarından biri olan Kerbela faciasıdır." dedi.

Program, Arslan'ın konuşmasının ardından, okunan ilahiler ve Sevgül Kuyuldar'ın konuşmasıyla devam etti. Kuyuldar, Hz. Hüseyin'i ve onunla beraber Şehit düşen yarenlerinin hayatını konu alan konuşmasına, Ahzab Suresinin 23. Ayet'i ile başladı.
Zulüm ve fesat güçleri iş başındaydı!

Kerbela facisında Hz.Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in başına gelenleri duygulu ifadeleriyle dile getiren Kuyuldar,"Bir taraftan tarihin sayfalarında yiğitlik, fedakarlık, iman, cihat ve hak uğruna her şeyinden geçmenin sadıkane örneğini oluşturmak için cennet gençlerinin efendisi Resulullah'ın yadigarı Hz. Hüseyn'in komutanlığında toplanan az bir grup ve diğer tarafta ise dünya ve makam sevgisi içinde olan çeşitli batıl taassuplar, kinler, cehaletler vb. batıl saiklerle hareket eden zülüm ve fesat güçlerinin hedeflerini amelen simgeleyen bir ordu karşı karşıya gelmişlerdi. Hz. Hüseyin ve onunla beraber olan Ehli Beyt, üç gün boyunca susuz kaldı. İmam Hüseyin, Tasua günü, Ömer bin Sa'd komutasındaki 4000 kişilik orduya doğru atını sürerek, 'Ey İnsanlar! Sözlerimi iyi dinleyiniz. Bana düşen size nasihat etmektir. Siz bana mektup üzere mektup gönderip beni davet ettiniz, bende geldim. Siz benim kim olduğumu unuttunuz mu? Benim nesebim ve soyum hakkında şüpheye mi düştünüz?' seslendiğini, fakat gözlerini makam hırsı kaplamış Kufe halkı,İmam'ın kim olduğuna aldırmayıp şehid ettiler." dedi.

 

Kuyuldar'ın, Kerbela günü Hz. Hüseyin ve beraberinde şehit düşen 72 yarenini anlattığı esnada hüzünlü anlar yaşanırken, program yapılan dua ve aşure ikramı edilen ile son buldu. (Yasemin Bulanık - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.