Basel’de Kurban Bayramı tekbirlerle ihya edildi

Basel’de Kurban Bayramı tekbirlerle ihya edildi

Müslümanlar için büyük önem taşıyan 2 Bayramdan biri olan Kurban Bayramı İsviçre’nin Basel şehrinde terbirlerle ihya edildi.

İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı vesilesiyle sabah erken saatlerde camilere akın etti.

İsviçre’nin Basel şehrinde İslami hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Cami’nde, önce Avrupa İslam Alimleri üyesi Molla Yahya Yılmaz bir sohbet verdi.

Sohbetinde Hz. İbrahim’in (a.s) hayatından bazı kesitler aktaran Yılmaz, Allah (cc)’nun Hz. İbrahim’e (as) ‘dostum’ dediğini anımsatarak, “Allah azze ve celle seyyidine Hz. İbrahim’e ‘dostum’ diye hitap ettiğinde Melekler Hz. Adem atamızın yaratılışında olduğu gibi, ‘Ey Rabbimiz! İbrahim sana nasıl dost olabilir? Onu meşgul eden nefsi, evladı ve ailesi var.‘ dediler. Bunun üzerine Allah azze ve celle Hz. İbrahim’i 3 imtihanla sınadı. Seyyidina İbrahim (as) malıyla, evladıyla ve canıyla sınandı ve bu sınamalarda ne denli bir dost olduğunu ortaya koydu. İşte onun içindir ki bugün 1,5 Milyar nufusa sahip İslam alemi onun sünnetini ihya ediyor.“ dedi.

Sohbetin ardından cami hocası Hasan Özalp, Bayramı namazını tarif ettikten sonra hep birlikte saf tutularak bayram namazı kılındı. Daha sonra Türkçe ve Almanca hutbe okundu. Okunan hutbe  ve daha sonra, İslam alemindeki mağduriyetlerin giderilmesi için yapılan duanın ardından camidekiler hep birlikte bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından camide Said-i Nursi Kadın Kollarının hazırladığı yiyecekler vatandaşlara ikram edili.

Bu arada Bayramın iş gününe denk gelmesine rağmen kalabalığın bir hayli fazla olduğu görüldü. (Ahmet Bayram – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.