Basel’de Müslümanlar bayramlaştı

Basel’de Müslümanlar bayramlaştı

İsviçre'nin Basel şehrinde yaşayan Müslümanlar, sabah erken saatlerde geldikleri Said'i Nursi Camii'nde kıldıkları bayram namazı sonrası toplu olarak bayramlaştı.

Basel'de uzun yıllardır İslami hizmetlerini sürdüren Said'i Nursi Camii, Kurban Bayramı münasebetiyle toplu bayramlaşma programı düzenledi.

Program saat 07.00'de Celal Bozdaş Hoca’nın yaptığı sohbet ile başladı. Sohbetinde namazın önemi üzerinde duran Bozdaş, "Bayram namazları biz Müslümanlar için önemlidir, bundan dolayı istisnasız bütün Müslümanlar Bayram namazı kılarlar. Ancak vakit namazları bizler için daha da önemlidir. Lütfen aynı ehemmiyeti vakit namazlarına da verelim. Namazlarımız bayramdan bayrama veya Cuma’dan Cuma’ya olmasın." dedi.

Sohbet sonrası kılınan bayram namazına müteakip tekbirler eşliğinde mimbere çıkan Celal Bozdaş Hoca, "Bayramlar; tekbirlerimiz, tehlillerimiz, tesbihlerimiz, telbiyelerimiz ve dualarımızla bize tevhid şuuru aşılayan, benliğimizi yenileyen, ruhumuzu dirilten, nefsimizi arındıran ve imanımızı coşturan kutlu günlerdir." ifadelerini kullandı.

Bayram münasebetiyle Avrupa'ya gelen Müslüman mültecilerin ziyaret edilmesi tavsiyesinden bulunan Bozdaş, "Çocuklarımızı sevindirirken kendilerini sevindirecek bir anne-babadan mahrum, öksüz ve yetimleri de hatırlayalım. Son yıllarda ülkelerindeki sıkıntı sebebiyle Avrupa’ya gelen mülteci kardeşlerimize de bayram duygusunu yaşatabilmenin gayreti içinde olalım." dedi.

Okunan hutbenin ardından toplu olarak bayramlaşan Müslümanlara, cami yönetiminin verdiği ikramınların ardından program sona erdi. (Ahmet Bayram – İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.