Basel'de örnek neslin inşası yararına kermes

Basel'de örnek neslin inşası yararına kermes

Hayırlı işlerde ve güzel ahlakta örnek bir neslin yetiştirilmesi amacıyla İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyet gösteren Furkan Kültür Derneği, Kur'an eğitimi alan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla hayır kermesi düzenledi.

İSVİÇRE - Kur'an eğitimi derslerinin yanı sıra Dini ve Kültürel alanlarda da eğitim faaliyetleri sürdüren Basel Furkan Kültür Derneği, eğitim verdiği 125 öğrencinin eğitim masraflarını karşılayabilmek amacıyla Basel'de hayır kermesi düzenledi.

 

Gençlere yönelik kış kampı ve umre organizasyonları da düzenleyen derneğin Başkanı Ahmet Yılmaz, "Duyarlı kardeşlerimiz evde hazırladıkları yemek ve tatlı çeşitlerini hazırlayıp kermesimize getiriyor. Kermesin amacı çocukların daha iyi eğitim ve hizmet görmeleridir." dedi.

 

Hafızlık eğitimi de verdiklerini belirten Yılmaz, Basel'de 3 kişinin hafızlığı bitirdiğini şu anda ise 4 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını açıkladı.

 

Kız ve Erkek öğrencilerin eğitim aldığı Furkan Kültür Derneğinde 80 Erkek 45'de kız öğrenci eğitim görüyor. (Zafer Korkut - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.