Basel'de Şeyh Said ve Susa katliamı unutulmadı

Basel'de Şeyh Said ve Susa katliamı unutulmadı

İsviçre'nin Basel Şehrinde faaliyetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı, idam edilerek şehadete kavuşan Şeyh Said Efendi ve dava arkadaşları ile beraber Susa katliamı şehitlerini andı. Said-i Nursi Vakfı Şeyh Said ve Susa yarenlerinin şehadetlerinin yıldönü

İSVİÇRE- Said-i Nursi Vakfı'na ait çok amaçlı salonda gerçekleşen program yaklaşık 1 saat sürdü. Vakıf Gençlik Kolu'nun düzenlediği program, 29 Haziran 1925 yılında 47 dava arkadaşı ile beraber idam edilerek şehadete kavuşan Şeyh Said ve davasının anlatılmasıyla başladı.

 

Şeyh Said için, "Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen, hayatı boyunca itaat, ibadet ve tebliğle yoğrulmuş olan Şeyh Said ve 47 dava arkadaşını rahmetle, hasretle ve özlemle yad ediyoruz." denildi.

 

Şeyh Said ile ilgili anlatımların sona ermesinin ardından Susa katliamını canlandıran tiyatro gösterimi sahnelendi.

 

Katliam'dan önce yaşananları konu edinen tiyatro 4 perde halinde sunuldu.

 

Susa köyünde yaşananların da sesli anlatım şeklinde sunulduğu tiyatro gösteriminde özellikle Susa'da katliam öncesi mazlum Müslümanlara yönelik yapılan hakaret ve iftiralar konu edildi.

 

Katılımcıların büyük bir dikkat ve beğeni ile izledikleri tiyatro gösteriminin ardından Abdulvahap Yıldız Hoca'nın yaptığı kısa konuşmayla program sona erdi. (Basri Özmen - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.