Basel'de toplu bayramlaşma bugün yapıldı

Basel'de toplu bayramlaşma bugün yapıldı

Ramazan Bayramı'nın hafta içine denk gelmesinden dolayı bayramlaşamayan Baselli Müslümanlar, Basel Müslüm Komisyon tarafından Pazar günü organize edilen toplu bayramlaşma merasiminde bir araya gelerek bayramlaştı.

BASEL-Basel Müslüm Komisyon (BMK) tarafından organize edilen toplu bayramlaşma etkinliğine, Said-i Nursi Vakfı’nın yanı sıra Basel’de faaliyet gösteren diğer Cami ve derneklerin yoğun katılımı oldu.

Ramazan Bayramı’nın hafta içi iş günlerine denk gelmesinden dolayı bayramlaşamayan Baselli Müslümanlar Basel Müslüm Komisyon (Basel'deki İslami Kurumların Çatı Kurumu) tarafından Pazar günü organize edilen toplu bayramlaşma merasiminde bir araya gelerek bayramlaştı.

Bayramlaşma etkinliğine katılanlar için oluşturulan yemek, hediyelik eşya, kıyafet, eğitim ve bilgilendirme çadırları da Basellilere hizmet verdi. Çocuklar için özel oluşturulan oyun alanlarında doyasıya eğlenen çocuklar güzel vakit geçirip yaşıtlarıyla bayramlaşırken, büyükler de birbirlerinin bayramını kutlayıp hasret giderdi.

Bayramlaşma Etkinliği organizasyonunu gerçekleştiren BMK yetkililerinden Selim Karatekin, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Toplu bayramlaşma programına, Basel’deki farklı Cami ve derneklerin katılım gösterip stand açtıklarını ve bayramlaşmada bulunduklarını belirterek, bu tür etkinliklerle Müslümanların bir arada bayramı kutlamalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Said-i Nursi Vakfı’da Bayramlaşmadaydı

Bayramlaşma etkinliğine katılan Said-i Nursi Vakfı gençlik kollarından, bütün İslam aleminin bayramını Said-i Nursi Vakfı adına kutladığını belirterek, bayramlaşma etkinliğinde farklı ırklardan insanlarla bayramlaşma ve kaynaşma imkanı bulduklarını, bir taraftan bayramlaşmanın amaçlarından birisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, diğer bir taraftan Gazze’de Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamların üzüntüsünü taşıdıklarını söyledi.

Avrupa Yetim-Der’den Gazze Yardımları için Bilgilendirme

Öte yandan Basel’de ki Bayramlaşma etkinliğinde stand açan Avrupa Yetim-Der İsviçre gönüllü temsilciliğinin de Bayramlaşma etkinliğine gelenlere kurum tanıtımını yaptıkları ve Gazze için başlatılan ilaç yardımı kampanyasına destek vermek isteyenlere yardımcı oldukları görüldü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.