Başıboş köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor

Başıboş köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor

Başıboş köpeklerin saldırıları sonucu hayatını kaybeden vatandaşların sayısı her geçen gün artarken sorunun tehlikeli boyutu görmezden geliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda sokak hayvanlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve belediye başkanlarına çağrı yapmıştı.

"Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına rağmen köpek sorunu çözülmüş değil.

Sokaklarda başıboş gezen köpeklerin sayısının her geçen gün arttığını belirten Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, bu sayısın 10 milyonu bulduğunu belirtti.

Türkiye'de bu yılın ilk 10 ayında 30'a yakın insan, başıboş köpek saldırıları yüzünden hayatını kaybederken; dünya genelinde her yıl yaklaşık 35 bin insan köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybediyor, binlerce insan yaralanıyor ve ağır travmalar geçiyor.

Son can kaybı ise Bitlis'in Ahlat ilçesinde bağlı Göldüzü köyünde başıboş köpeklerin 11 yaşındaki Mustafa Erçetin'i sırması sonucu kuduz tanısı konulmuştu. Erçetin, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Erçetin'in hayatını kaybetmesi, ilk olmadığı gibi son olmayacağa da benziyor. Türkiye'de son zamanlarda kontrolden çıkan sokak köpekleri, özelikle sosyal medyada ciddi anlamda gündem olurken, yetkililerin bu konudaki sessizliği ise tepkilere neden oluyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.