Batman Üniversitesi Rektörü Beştepe’deki törene katıldı

Batman Üniversitesi Rektörü Beştepe’deki törene katıldı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Beştepe’de düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Rektör Durmuş, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

“2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Erdoğan ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birer konuşma yaptı.

Açılış töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Saraç, YÖK olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemindeki olağan süreçleri, rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Eğitim, öğretim meselesinin önümüzdeki dönemde de öncelikleri arasında yer almaya devam edeceğini aktaran Erdoğan, akademisyenlerden, öğretmenlerden resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerinden başlayarak veliler ve öğrenciler dahil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönüllerinin ve kulaklarının açık olduğunun altını çizdi.

“YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen “Bireysel Ödüller”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde, Sağlık Bilimleri Kategorisinde sahiplerini buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.