Bazen bir fotoğraf binlerce yazıya bedel

Bazen bir fotoğraf binlerce yazıya bedel

​Gaziantep’te düzenlenen bir karma fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı, bazen bir fotoğrafın binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net ve kısa bir biçimde verdiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Turizm Derneği ve Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle hazırlanan “Kentimiz Gaziantep, Kazandıklarımız Kaybettiklerimiz” konulu karma fotoğraf sergisi açıldı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve kentin tarihi mekanlarını yansıtan toplam 158 fotoğrafın sergilendiği serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bazen bir fotoğrafın binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net bir şekilde verdiğini belirtti.

Gaziantep’in bir tarih, kültür ve medeniyet şehri olduğuna işaret eden Şahin, “İnsanın hafızası nasıl önemliyse kentin hafızası da bir o kadar önemlidir. Şehrin hafızasını geçmişten geleceğe taşımak için açılan bu sergi bir köprü görevi görüyor. Sergilenecek fotoğrafla, bizlere kentimizin derinliğini ve bu medeniyetini gösterecek. Bazen bir fotoğraf binlerce yazının, kalemin ve kitabın verdiği mesajı çok net ve kısa bir biçimde verir. Geçmişe dair bu şehrin bütün kültürel hafızasını resmeden ve tarihini fotoğraflayan kaybettiğimiz değerler, geleceğimizi aydınlatacaktır. Bu şehrin tarihine, medeniyetine ve kültürüne uygun gelecek imarı açısından bu sergide büyük bir öğreticilik var. Ben ve arkadaşlarım, aydınların, bilim insanlarının ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yol göstericiliğiyle şehrimizi geleceğe taşıyacağız, onları ilham kayrağı olarak alacağız.” dedi.

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu ise bu sergiyi açmak için yaklaşık 3 ay boyunca bir emek verdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, sergi gezildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.