​Beşiz bebeklerin ailesine destek verilecek

​Beşiz bebeklerin ailesine destek verilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iki çocuğunun ardından beşizleri olan aileyi, bebeklerin tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Gaziantep'te 7 yıl önce evlenen ve 2 çocukları bulunan İbrahim ve Sibel Esen çifti, 2 çocuğun ardından beşiz bebeklerini kucağına almanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Gaziantep’te, Selda (6) ve Hüseyin (3) ismini verdikleri iki çocukları bulunan Sibel Esen (25) ve İbrahim Esen (28) çiftinin, 28 haftalıkken erken doğumla biri kız, 4'ü erkek beşizleri dünyaya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, beşiz çocuk sahibi olmanın sevincini yaşayan Esen çiftini, bebeklerin tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Beşizlere birer cumhuriyet altını takan Şahin, bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve işsiz babaya da destek vereceklerini söyledi.

Daha önce üçüz ve dördüz bebeklere şahit olduğunu, beşizleri ise ilk kez gördüğünü söyleyen Şahin, “Bebeklerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Çocuklarımız çok sağlıklılar. Doktorlarımız, ekiplerine çok teşekkür ederiz. Çocuk çok önemlidir, aile de çok önemlidir. Burada çocuklarımızın sağlıklı büyümesi için gerekli her şey yapılıyor. Bizler de yerel yönetimler olarak ailenin ihtiyaçları doğrultusunda neler yapılması gerekiyorsa yapmaya, bununla alakalı süreci takip etmeye geldik. 5 evladı büyütmek kolay değil, sosyal destek gerekiyor. Belediyeler olarak çeşitli projelerle her bebeğimize 'Hoş Geldin Bebek' diyerek gidiyoruz. Şimdi beşizimiz olunca bunu beş katına çıkarmak durumundayız. Her türlü desteği vereceğiz. Bebekler, bizim bebeklerimiz. İnşallah bebeklerimiz güzel bir şekilde yetişecekler.”dedi.

Şahin, bebekleri ziyaret ettikten sonra bebeklerin doktorları ile bir süre görüşerek bebeklerin durumu ile ilgili bilgiler aldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, ziyarette bebeklere altın hediye ederek aile ile bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, “Ben öncelikle çiftlerimizi tebrik ediyorum ve Allah (Celle Celaluhu) sağlıklı sıhhatli büyütsün. Şu anda en fazla bebek Şahinbey’de doğuyor ve yılda 23 bin bebek dünyaya geliyor. Başkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Hoş geldin Bebek’ projemizle 90 binin üzerinde bebeği evinde ziyaret ederek annelere eğitim verdik. İnşallah beşiz bebeklerimizde sağlıklı bir şekilde büyür ve vatana millete hayırlı birer evlat olurlar.”diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.