Beton bloğun altında kalan bir işçinin cesedine ulaşıldı

Beton bloğun altında kalan bir işçinin cesedine ulaşıldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadüğün çökmesi sonucu bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı. 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında düşen beton bloğun altında kalan işçilerden birinin cesedinin çıkarıldığı belirtildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz sınırları içinde devam etmekte olan Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde Osmangazi Köprüsüne yakın bir noktada yapılmakta olan Viyadüğe 2. kademe beton dökülürken beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düşmesi sonucu meydana gelen iş kazası sonrası, AFAD, UMKE Arama ve Kurtarma Ekipleri ile İtfaiye ekipleri tarafından yapılan kurtarma çalışmaları sonucunda; saat 14.40 itibari ile 1 işçimiz yaralı olarak kurtarılmış, sevk edildiği hastanede tedavisi devam etmektedir." denildi.

 Diğer işçileri kurtarmak üzere yapılan kurtarma çalışmaları sonucunda saat: 17.15 itibariyle bir işçinin cenazesine ulaşıldığı belirtilen açıklamada, hayatını kaybeden işçinin ailesine başsağlığı dilendi.

Öte yandan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, olay yerine gelerek basın mensuplarına açıklama yaptı.

Aksoy,  “Bugün Kuzey Marmara Otoyolu inşaatının Osmangazi Köprüsüyle bağlantılı viyadüğünde son tabla betonu dökülürken bir kaza meydana gelmiştir. Bu beton dökülme işlemi 4 aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Daha önce 1. Kademe beton dökülmüştü. Bugün 2. Kademe beton dökülürken bu kaza meydana gelmiş ve üstteki işçilerimizle birlikte beton blok aşağıya düşmüştür. Hemen 112, AFAD ekipleri, Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ekipleri ve AKUT ekiplerimiz olay yerine intikal ederek, kurtarma çalışmalarına başlamışlardır. 14:40 sıralarında bir işçimiz yaralı olarak kurtarılmış ve hastaneye intikali sağlanmıştır. Enkaz altında kalan işçilerimize ulaşmak noktasında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. 17:15 itibariyle bir işçimize ulaşılmış ve maalesef yaşamını kaybetmiş bu işçimizde hastaneye intikal ettirilmiştir." dedi.

"İlk belirlemelere göre hayati belirtilerin devam etmediği yönünde endişeler var"

 Şu anki bilgilere göre enkaz altında 2 işçi kaldığının değerlendirildiği belirten Aksoy, "Onunla ilgili de çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. Yaşamını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet, yaralımıza acil şifalar diliyorum. Bu tür kazaların tekrar etmemesi hepimizin ortak temennisidir. İlk belirlemelere göre hayati belirtilerin devam etmediği yönünde endişeler var. Ancak kişilere ulaşmadan net bir şey söylemek çok doğru değil." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.