Bilgi ekonomisine hazırlıklı olmalıyız

Bilgi ekonomisine hazırlıklı olmalıyız

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bilgi ekonomisine ve bilgiye dayalı bir dönüşüm ve üretim sürecinin yaşandığı günümüzde, sektörlerin bu konuya yoğunlaşmaları gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim binasında İş insanlarının "İş Dünyası Buluşmaları" toplantısı Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu katılımıyla gerçekleşti.

Yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi vermek, sorun ve talepleri birinci ağızdan dinlemek ve istişarelerde bulunmak amacıyla toplantıya katılan Güzeloğlu, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) iş insanlarıyla "İş Dünyası Buluşmaları" kapsamında bir araya geldi.

Düzenlenen toplantının önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, Diyarbakır'ın uluslararası alana açılım yapacak, bölgeyi ve Türkiye'yi uluslararası pazarlara bağlayacak bir merkez olduğunun bilincinde olduklarını dile getirdi.

Güzeloğlu, "Özellikle Diyarbakır'ı geleceğe hazırlarken sadece kendini ve sınırları içerisinde kalan bir alanı değil, uluslararası alana açılım yapacak bölgeyi ve Türkiye'yi uluslararası pazarlara bağlayacak bir merkez olduğunun bilincindeyiz. Tarihten gelen jeostratejik önemi, üretim altyapısı ve zenginliği, yetişmiş insan gücü ve girişimcilik niteliği Diyarbakır’ı bu konuda gerçekten öne çıkartan ve tarihin her döneminde belirgin kılan özellikleridir." ifadelerini kullandı.

"Bilgi ekonomisine hazırlıklı olmalıyız"

Bilgi ekonomisine ve bilgiye dayalı bir dönüşüm ve üretim sürecinin yaşandığı günümüzde sektörlerin bu konuya yoğunlaşmaları gerektiğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Bilgi ekonomisini konuşurken 2050 yılına dönük bütün analizlerde söz konusu üretim alanlarının en az yarısının üretim dışı kalacağı kesinlikle tanımlanır. Sanayicilerimizin ve işadamlarımızın iş insanlarımızın geleceğe dönük bu hazırlık sürecinde güçlü hazırlamalarını ve tabii sizlerin üzerinden Diyarbakır’ın hazırlanmasını sağlamayı öncelikli sorumluluk olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, "Bütün il müdürlüklerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız bu doğrultuda yeni yüzyılın ve çağın gerektirdiği değişim sürecinde sizlere rehberlik etmeye destek vermeye ve öncülük yapmaya hazır. Tam anlamıyla bir iş ve güç birliği ile her şeyden önemlisi gönül birliğini tesis ettiğimiz takdirde ancak hedefe ulaşmamız ve sonuca odaklanmamız mümkün olacak. Diyarbakır’ın bu değişimi başarabilecek, dönüşümü gerçekleştirilebilecek ve bütün bunlardan sonra hedefini elde edebilecek bir büyük birikimin adı olduğuna inanıyoruz." dedi.

 "Üretimi uluslararası alana taşımak istiyoruz"

Diyarbakır’ın kaybettiği yılları kazanmak ve hızla kalkınma yarışında iddiasını ortaya koymak istediğini ifade eden Güzeloğlu, "Bunun en büyük şahidi ve göstergesi de siz değerli iş insanları ve sanayicilerimizsiniz. Diyarbakır, üretimini sadece kendisi için değil, ülke adına uluslararası alana taşımak istiyor. Doğal olarak bölgenin lideri ve merkezi bir kent olarak uluslararası anlamda bir ticaret merkezi ve Türkiye'nin 2023 hedefinin bir taşıyıcı merkezi olmak istiyor. Bu birikim ve zenginlik Diyarbakır'da var, bunu çok iyi biliyoruz. Bizler de bu isteğin ve heyecanın taşıyıcısı ve tamamlayıcısı olarak hemen her alanda ve sektörel başlıkta gerek Valilik gerek Büyükşehir Belediyesi olarak altyapıyı hazırlamak, bununla ilgili beklentileri karşılamak, şüphesiz çok kısa süre içerisinde temel başlıklardaki hedeflere ulaşmak adına bir sorumluluk içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler