BİLSEM'ler "Video Laringoskop" üretmeye başladı

BİLSEM'ler "Video Laringoskop" üretmeye başladı

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM), Covid-19'la mücadele kapsamında entübe hastalara entübasyon yapacak sağlık personelini korumak amacıyla Video Laringoskop cihazı üretmeye başladığını açıkladı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM), ilk günden bu yana maske, önlük, tulum ve yüz koruyucu siperleri üreterek sağlık çalışanlarının mücadelesine destek olmaya devam ediyor.

Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yaptığı açıklamada altyapı ve Ar-Ge çalışmalarına ara verilmeden devam edildiğini ve bu kapsamda Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin (BİLSEM) yeni bir adıma daha imza attığını bildirdi.

Bakan Selçuk, İl sağlık müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda BİLSEM'lerde hastaların solunum yetmezliği aşamasında entübasyon tüpünün yerleştirilmesinde kullanılan ve hasta ile sağlık çalışanının mesafesini koruyan "Video Laringoskop" cihazı üretimine başladıklarını söyledi.

Salgınla mücadeleye destek olmak için "Video Laringoskop" cihazlarını 3-D yazıcılarla ürettiklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üretimin ihtiyaç duyulan noktalarda sağlık birimlerine ücretsiz olarak ulaştırılacağını ifade etti.

Bu çerçevede; üretim Manisa, Kahramanmaraş, Bursa, Tokat, Kırşehir, Çankırı, Gaziantep, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Tunceli, Adana ve Sivas'ta bulunan BİLSEM'lerde yapılıyor.

Selçuk, üretilen cihazların il sağlık müdürlüklerinin koordinasyonunda pandemi hastaneleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan hastanelere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandığın söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.