Bir anne daha evladı için eylemde: Oğlumuzu istiyoruz

Bir anne daha evladı için eylemde: Oğlumuzu istiyoruz

Çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Binası önünde yapılan oturma eylemine katılan anne İkram Gürtük, 5 yıldır kaçırılan çocuğundan haber alamadıkları, her anne gibi oğluna kavuşmak istediğini söyledi.

Çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Binası önünde eylem yapan annelerin sayısı 39'a yükseldi.

Oturma eyleminin 16’ncı gününde, 2014 Ağustos’unda 18 yaşındayken kaçırılan oğlu Musa Gürtük için eyleme katılan annesi İkram Gürtük, çocuğunun bulunmasını istedi.

Muş’un Toprakgele (Bıler) köyünde ikamet eden anne İkram Gürtük, çocuğunun Muş merkezde okul okurken kaçırıldığını, o günden bu yana kendisinden haber alamadığını söyledi.

"Artık annelerin ciğeri yanmasın"

Anne Gürtük, "5 yıldır oğlumu kaçırmışlar. O günden bu yana kendisinden haber alamadık. Çok mağdur bir durumdayız. Babası hastadır, kalp krizi geçirmiş, cezaevine girip çıkmış. Biz oğlumuzu istiyoruz. Barış, huzur, mutluluk istiyoruz. Oğlum onların yanındadır. Oğlumu PKK’den de devletten de istiyorum. Devlet bize yardımcı olsun. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Oğlumuz kaçırıldığı zaman kayıp olduğunu devlete bildirdik. Ciğerimiz yanıyor. Kesin dağa çıktığını biliyoruz fakat nasıl gittiğini bilmiyoruz. Oğlum gelene kadar burada oturmak istiyorum, fakat özürlü küçük bir kızım var. Ondan dolayı kalabildiğim kadar kalacağım. 10 çocuğum var. Artık annelerin ciğeri yanmasın. Gönül yarası zordur, evlat hasreti zordur." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.