Bir telefonla adres sorgulatan HDP, yeğenimi de bulabilir

Bir telefonla adres sorgulatan HDP, yeğenimi de bulabilir

Çocukları için evlat nöbeti tutan ailelerden Muhittin Avunan, kaçırılan yeğeninin adresi hakkında bir tek HDP’lilerin bilgi verebildiğini belirterek bir telefonla adres sorgulatanların yeğenini de bulabileceklerini söyledi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerden, kaçırılan er Emrah Avunan’ın amcası Muhittin Avunan, yeğeninin bulunmasını istedi.

62 gündür Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan amca Avunan, İLKHA'ya yaptığı açıklamada kaçırılan yeğeni için arama çalışmaları yürütürken kimsenin kendilerine bilgi konusunda yardımcı olamadığını, sadece HDP’li milletvekili İdris Baluken ve Cizre HDP İlçe Başkanlığı’nın yaptıkları telefon görüşmesi ile her türlü bilgiye sahip olabildiklerine şahit olduğunu belirtti.

"Baluken'in yalan söylediğini anladık"

2015 yılında Sivas’ta acemi birliğini bitiren yeğeninin askerliğini tamamlamak üzere Cizre’ye geçtiğini ve orada, çukur olaylarında PKK'liler tarafından kaçırıldığını öğrendiklerin aktaran Avunan, "4 ay boyunca kendisinden haber alamayınca Ankara’ya giderek siyasi partilere ricada bulunduk fakat hiçbir sonuç alamadık. Bingöllü hemşerilerimizin önerisi üzerine en son HDP’li milletvekili İdris Baluken ile görüştük. Baluken, telefon görüşmesi yaptı ve bize çocuğumuzun PKK’lılar tarafından kaçırıldığını söyledi. Yardımcı olması konusunda talepte bulunduğumuzda elinden bir şey gelmediğini belirtti. Konuşmalarına baktığımızda yalan söylediğini anladık. Çünkü HDP ile PKK birdir, aynıdır." dedi.

"Cizre HDP, yeğenimi kimlerin götürdüğünü bir telefonla öğrendi"

Aynı şekilde Cizre HDP il başkanlığının da istediği bilgiyi alabildiğini aktaran Avunan, "Oradan bir netice alamayınca Cizre’de HDP İlçe Başkanlığına gittik. Onlar da evladımızın PKK tarafından kaçırıldığını söyledi. HDP’liler, ‘Çocuğunuzun kaçırılması üzerinden 4 ay geçmiş, bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Çünkü PKK’lılar buraya gelip 3 ay kalıyor, gidiyor ve başka bir ekip geliyor. Sizin çocuğunuzu bunlar alıp götürmüşler.’ dedi." ifadelerini kullandı.

HDP’lilerin bu kaçırılma olayları ile alakalarının olmadığı, ailelerin yanlış adrese geldiği söylemlerine cevap veren Avunan, "Şimdi bize neden AK parti önüne gitmediğimizi soruyorlar. Biz de diyoruz ki; kişi aradığı şeyi kaybettiği yerde arar. Biliyoruz, evladımızı bunlar götürmüşler, burada kaybetmişiz. Buradan yetkililere sesleniyorum: biz evladımızı askere gönderdik, devlet bize sahip çıksın. Bizler bunlardan şikâyetçiyiz. Artık HDP/PKK ile masaya oturmasın, bunların fişini çeksin. HDP/PKK Kürt değildir, asıl Kürt biziz. Bunların bize verdiği zararı ne Amerika ne de İsrail veriyor." şeklinde konuştu.

"HDP’li Baluken, oğlumuzun nerede olduğunu öğrendi"

Avunan, "HDP’liler PKK ile alakalarını olmadığını söylüyorlar. Bizler 4 ay boyunca bütün karakollara, AK Parti binasına ve diğer kapılara gittik, bir netice alamadık. Ama HDP’li İdris Baluken’e gittiğimizde tek bir telefonla çocuğumuzun nerede olduğunu öğrendi. Cizre HDP ilçe binasına gittiğimizde yine tek bir telefonla evladımızın kimler tarafından kaçırıldığını öğrendiler, söylediler. Demek ki HDP ile PKK aynıdır." diye belirtti.

HDP’li ailelerin bir telefonla çocuklarını getirtebildiklerine dikkat çeken Avunan, "HDP’lilerin çocuklarını bir telefonla getirttiriyorlar. Ahmet Türk’ün yeğenini 3 gün içerisinde getirdiler. PKK’liler lazım olan malzeme listesini getirip Ahmet Türk’ün önüne bırakıyorlar." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.