Biz HDP'lilerden açıklama beklerken onlar kaçmayı tercih ettiler

Biz HDP'lilerden açıklama beklerken onlar kaçmayı tercih ettiler

Çocuklarının dağa kaçırıldığı için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığının kepenk kapatmasına ilişkin "HDP İl Başkanlığından bir açıklama beklerken onlar kaçmayı tercih ettiler" dediler.

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti 67'inci gününde devam ediyor.

Evlat nöbetine katılan ailelerden Rauf Biçer, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının terk edilmesine ilişkin "Bunlar çocukları nasıl götürelim diye yerlerini değiştirdiler." dedi.

Biçer, "Bize satılmış dediler. Yukarıdan su, patatesi polislere attılar. Burayı terk etme sebepleri nedir? Bu HDP binası, kandilin kayıt merkezidir. HDP'den emri alan gençlik kolları veya gençlik kollarından, kepek kapatma emri olanlar, buraya geliyorlardı. Bunlar artık buraya gelemiyorlar. Çünkü rahatlıkla burada 14-15 çocuğu il binasına getiremiyor ve getirdiği zaman devlet görüyor. Tanınmasınlar diye eylemlerini ilçelere götürdüler. Bunlar çocukları nasıl götürelim diye yerlerini değiştirdiler." ifadelerini kullandı.

video

Evlatlarını almadan gitmeyeceklerini belirten Biçer, "Ya evlatlarımızı verecekler ya da buradan ayrılmayacağız." dedi.

Biçer, "Evlatlarımız gelmediği sürece biz bu eyleminden vazgeçmeyeceğiz ve bu eylemimiz ölüme kadar devam edecek. Ya evlatlarımızı verecekler ya da buradan ayrılmayacağız. Gerekirse biz o ilçeleri tespit edip orada da oturacağız. Çünkü evlatlarımız bu binanın içindeki HDP'lilerin emri ile gitmiş. Bize satılmış dediler. Halbuki satılmışlar sizlersiniz. Siz nasıl insanlarsınız fakir fukaranın çocuklarını daha kaçırıyorsunuz." şeklinde konuştu.

"HDP İl Başkanlığından bir açıklama beklerken onlar kaçmayı tercih ettiler"

Baba Süleyman Aydın ise şöyle konuştu: "Avrupa'dan gelmiştiler. Bütün annelerle görüştüler. Her biri ile ikişer dakika konuştular ve babalar olarak sıra bana geldi. Ben de kendileri ile görüştüm. Diğer babalarla görüşmediler. Niye bu diğer babalarla görüşmediler? Biz onlara dedik ki; 'Siz Avrupa olarak terör örgütlerine yardım ediyorsunuz. Onlara destek veriyorsunuz.' Kendisi de 'hayır destek vermiyoruz' dedi. Siz destek vermezseniz onlar Avrupa'da terör örgütünün paçavraları ellerinde ve polisleri de onlara eşlik ediyordu. Onları televizyonda biz kendimiz gördük. Ben bunu ona söyledim ve zoruna gittiği için kabul etmedi ve kaçıp gitti. Onlara dedik nereye kadar onlara destek vereceksiniz?"

HDP'lilerden açıklama yapılmadığına dikkat çeken Aydın, "Artık bu HDP İl Başkanlığının içyüzünü görün. Biz yaklaşık 67 gündür buradayız Biz HDP İl Başkanlığı'ndan bir açıklama beklerken onlar kaçmayı tercih ettiler. Onlar gittiler şu an bina boş. Bunlar nereye giderlerse gitsin biz bunların peşindeyiz. Biz çocuklarımızı bunlardan almadan gitmeyeceğiz. Bunlar ancak kandile giderse biz bunlardan vazgeçeriz. Burada hepimizin tek bir amacı var. Çocuklarımızı onlardan istiyoruz. Nasıl gönderdilerse öyle de getirsinler. Ben eminim isteseler bir günde o çocukları getirebilirler ama istemiyorlar. O yüzden biz de çocuklarımızı onlardan almayana kadar buradan hiçbir yere gitmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler