BM: Hiçbir şey iklim değişikliği krizinden daha önemli değil

BM: Hiçbir şey iklim değişikliği krizinden daha önemli değil

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nda (COP27), iklim değişikliğinden kaynaklanan "kayıplar ve zararlar" için tazminat ödenmesinin görüşüleceği açıklandı.

BM İklim Değişikliği İcra Sekreteri Simon Stiell ve COP27 Dönem Başkanı Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, zirveye ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Stiell, "iklim değişikliğinden kaynaklanan kayıplar ve zararlar için tazminat ödenmesi" meselesinin konferans gündemine resmen alındığını belirtti.

"İklim değişikliğinden olumsuz etkilenen yoksul ülkeler için tazminat ödenmesini" içeren kararın tartışılacağını ifade eden Stiell, iklim değişikliğinin "hayatın her alanını etkilediğini ve mevcut tüm ekonomik krizlerden önemli" olduğunu söyledi.

Stiell, "Hiçbir şey iklim değişikliği krizinden daha önemli değil. Savaşlar, enflasyon, hayat pahalılığı, enerji krizi sona erecek ama dünyada iklim değişikliği insanları olumsuz etkilemeye devam edecek" ifadelerine yer verdi.

İklim değişikliğinin "devam edeceği ve kötüye gideceği" uyarısında bulunan Stiell, konferansın dünya ülkelerine iş birliği yaparak iklim değişikliği krizine son verme fırsatı sunduğunu ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.