BM: Libya'daki mültecilerin durumu endişe verici

BM: Libya'daki mültecilerin durumu endişe verici

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Libya'da, çatışmaların arasında kalan mültecilerin durumundan endişe ediyorum." dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Libya'nın başkenti Trablus'a yaptığı son ziyarette, mülteciler ve göçmenler için bir gözaltı merkezini ziyaret etti.

Guterres, gördüklerinden çok etkilendiğini, çatışmaların arasında sıkışıp kalan göçmen ve mültecilerin durumundan endişe duyduğunu söyledi.

Libya'daki göçmen ve mültecilerin yaşadığı çaresizliğin sadece Libya değil uluslararası tüm toplumun sorumluluğunda olduğunu belirten Guterres, ülkedeki durumun son derece tehlikeli olduğuna dikkati çekti.

Uluslararası topluma, mülteci hukukuna saygı duyma çağrısı da yapan Guterres, devletlerinin çıkarlarını savunanların göçmenlerin insan haklarına da saygı duymaları gerektiğini söyledi.

Libya'da taraflar arasında ciddi diyalog ve siyasi görüşmelerin başlaması gerektiğini ancak bunun çatışmalar devam ederken gerçekleşmesinin mümkün olmadığını da ifade eden Guterres, çatışmalara bir an önce son verilmesi çağrısı yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.